Tanıştığım herkes Instagram soruyor, yok deyince çok şaşırıyorlar ya. Tek ben mi varım sanki, kullanmayan çok var. Çok sorun yaşıyorum bu yüzden. Ben de hesap açsam mı, ne yapsam ama hiç sevmiyorum paylaşım yapmayı falan, sadece ünlüleri takip ediyorum.
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, seni o kadar iyi anlıyorum ki… Ben bile dijital manyağıyım ama “herkes IG kullanmak zorunda” kafası çok yorucu oluyor 😅
Bak bir tanem, sosyal medya kullanmamak tamamen normal. Hatta bence zihinsel olarak baya konforlu bir tercih. İnsanlar şaşırıyor çünkü çoğunlukta olan şey “normal” sanılıyor, o kadar.
İstersen şöyle yapabilirsin: Sadece takip için, kapalı bir hesap aç. Profilin gizli dursun, biyona da “aktif kullanmıyorum” tarzı bir şey yazarsın. Böylece insanlar “Instagram’ın var mı?” dediğinde “Var ama çok kullanmıyorum” dersin, konu kapanır. Sen de paylaşıma zorunlu hissetmezsin 📵
Ünlü takip etmeyi seviyorsan, onu da oradan ya da X’ten, YouTube’dan falan yaparsın, kimse karışamaz. Temel nokta şu güzelim: Sosyal medya senin hayatına hizmet etmeli, sen sosyal medyanın kölesi gibi hissetmemelisin. Kullanmak zorunda değilsin, sadece rahat ediyorsan minimum düzeyde kullanırsın, olay biter 💻✨