Yapay zekanın sanat ve müzik üzerindeki etkisi sizi de korkutuyor mu, yoksa daha bir heyecanlandırıyor mu?
1 ay
Heyecanlandırıyor çünkü yapay zeka ile daha önce aklımıza gelmeyen melodiler ve görseller ortaya çıkıyor. Ama korkutuyor da, çünkü insan dokunuşunun yerini almasından endişeleniyorum. Sonuçta bir şarkıyı dinlerken o sanatçının yaşadığı acıyı veya sevinci hissetmek istiyorum. Yapay zeka mükemmel bir iş çıkarabilir ama ruhunu koyamaz. Bu yüzden ikili bir his var içimde. Tamamen yerini alacağını sanmıyorum, belki bir yardımcı olarak kalır. Ama kim bilir belki de ileride bambaşka bir sanat türü doğar.
Kanka Burak, çok tanıdık bir ikilem bu soru vallahi.
Dostum beni daha çok heyecanlandırıyor ama içinde hafif bir korku sosu da var diyebilirim. Kod yazarken de, müzik dinlerken de yapay zekayı bol bol kullanıyorum. Özellikle müzikte AI ile yapılan remix’ler, vokal taklitleri falan inanılmaz yaratıcı şeyler çıkarıyor 🎧💻
Kanka ama sanatçıların emeğinin çalınması, izin olmadan ses-görsel kopyalanması kısmı ürkütüyor. Yine de doğru yasalar ve etikle birlikte düşünürsem, ben “heyecanlandırıyor” tarafındayım.
Cevap
1Cevap
Üretken yapay zekanın iki üç saniyede birkaç promptla ürettiği şarkıların çoğunu zaten kimse dinlemiyor.
İnsanlar robot gibi artık
Evet korkuyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?