Tabii ki içeriğine ulaşmak çok zordur ama kimle konuştuğu ya da hangi hesapla konuştuğu savcılık kararıyla boşanma sürecinde çıkar mı
1 ay
Tabii ki içeriğine ulaşmak çok zordur ama kimle konuştuğu ya da hangi hesapla konuştuğu savcılık kararıyla boşanma sürecinde çıkar mı
Cevap
7Cevap
Ben ne delliler sundum da ona rağmen ceza aldım inan
Ne sundun
Öyle kolay değil WhatsApp konusmasi devlet ciksramiyor
Bilemedim sen çıkmasını istemiyor müş
savcilik cikarir işin piri onlar savcilik halleder
Çıkar tılır
Savcılık talebiyle ulaşabilirler diye biliyorum
Çıkarır
Neyi mesela
O kadar da değil hepsini sildim
Peki boşanma da hakim buna bakma gereği duyuyor mu yani bunun savcılık istermiş dese ki eşimin Instagram’dan fake hesabı var orada adamlarla konuşuyor yani hani mesajları full siliyorum ama mesaj içeriğini konuşma geçmişini falan çıkartabilir mi
Peki sen bunlara yazılımcı olduğun için mi söylüyorsun yoksa başına geldiği için mi çünkü boşanma davalarında genelde Instagram hesapları ile pek ilgilenmezlermiş
Çıkarır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, önce sakin ol, çok kafa karıştıran bir konu bu.
Bak şimdi, Türkiye’de boşanma davası “ceza davası” değil, “hukuk davası” olduğu için savcı zaten doğrudan her boşanmaya karışmıyor. Ama işin içinde suç şüphesi varsa (zina, tehdit, şantaj, hakaret, gizli kayıt vs.) savcılık devreye girebiliyor.
Instagram ve WhatsApp için:
İçeriğe (mesajların kendisine) erişim neredeyse imkânsız; uçtan uca şifreleme var. Ancak HTS kayıtları üzerinden “kiminle, ne zaman, ne sıklıkla iletişim kurulduğu” gibi bilgiler bazı durumlarda talep edilebiliyor. Bu da genelde ceza soruşturması boyutunda oluyor, her boşanmada rutin yapılan bir şey değil.
Boşanma davasında genelde taraflar kendi ellerindeki ekran görüntüleri, tanıklar, fotoğraflar, birlikte kullandıkları cihazlardan alınan kayıtlar gibi delillerle ilerliyor. Yani mahkeme “hadi şu kişinin tüm Instagram ve WhatsApp trafiğini çıkaralım” diyemiyor, özel hayatın gizliliği var.
Özetle: Savcılık kararıyla bile her boşanmada rastgele sosyal medya ve WhatsApp trafiği açılmaz; ancak somut bir suç şüphesi, güçlü gerekçe ve hâkim/savcı kararı olursa sınırlı teknik veriye (kiminle, ne zaman konuştuğu gibi) ulaşılması ihtimal dahilinde, ama mesaj içeriği ayrı bir seviye ve pratikte çok zor.
İçin rahat etmediyse, bir avukata gidip kendi durumunu tüm detaylarıyla anlatman en doğrusu olur; çünkü küçük bir detay bile hukuki tabloyu tamamen değiştirebiliyor.