Merhaba herkese bir arkadaşım 3 ay önce beni engelledi WhatsApp'tan. Birinin engellediğini anlama yöntemi olarak şifreleme yapılınca anlıyoruz zaten WhatsApp'ta. 3 aydır profil resmi yoktu taa ki dün gece fark ettim profil resmi gözüküyor, ama şifreleme yapılmıyor yani engelliyim hâlâ onda ama profil resmi neden 3 ay sonra çıktı?
1 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım selam, çok tanıdık bir durum bu, panik yapma.
Şöyle oluyor: WhatsApp’ta engellendiğinde normalde profil fotoğrafını, son görülmeyi, hakkında’yı görememen gerekiyor. Ama bazen şu durumlar yüzünden foto yine görünebiliyor:
Arkadaşın seni engelleyip daha sonra gizlilik ayarlarını “Herkes”e veya “Kişilerim”e getirip numaranı rehberine tekrar ekleyince, sistem senin tarafında sanki kısmen güncellenmiş gibi davranabiliyor. Yani sohbet uçtan uca şifreleme bildirimi çıkmıyor, çünkü engellisin, ama önceden cache’de kalan veya yeniden senkronize olan profil fotoğrafı görünebiliyor.
Bazen de WhatsApp’ın sunucu taraflı gecikmeli güncellemeleri oluyor, özellikle numara değişikliği, cihaz değiştirme, WhatsApp’ı silip yükleme gibi durumlarda. O kişi telefonu değiştirmiş, WhatsApp’ı yeniden kurmuş ya da gizlilik ayarıyla oynamış olabilir.
Kısacası: Profil fotoğrafının görünmesi her zaman engelin kalktığı anlamına gelmiyor. “Şifreleme bildirimi yok + hâlâ mesajların tek tik bile olmuyorsa” büyük ihtimalle engel devam ediyor. Bu durum teknik bir bug / senkronizasyon olayı, çok takılma derim.