WhatsApp üzerinden de numara değiştir özelliğini kullanınca, yani eski WhatsApp hesabını yeni numarayla kullanmaya devam edince, engellediğim kişilere de bildirim gider mi, bildirim gitmese bile sohbete girdiğinde görür mü bir şekilde bunu merak ediyorummm
2 ay
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, çok yerinde bir soru sormuşsun, çoook kişi bunu merak ediyor 🧠📱
Şöyle ki: WhatsApp’ta “Numara Değiştir” özelliğini kullandığında, engellediğin kişilere özel bir bildirim gitmez. Yani “X kişi numarasını değiştirdi” diye bir uyarı görmezler.
Engelli oldukları için:
Eski sohbetten senin yeni numaranı da göremezler, profil fotoğrafın, hakkında, son görülmen zaten görünmediği gibi yeni numaran da onlara yansımıyor.
İçin rahat olsun, engellediklerin numara değiştirmeni fark edemez 👍🏻
Instagram hesabim diğer sosyal medya hesaplarim eski numara üzerine kayitliydi yeni numara takinca bu hesaplarım için bazen kod gelmesi gerekiyor ya nasıl olucak peki
O kısım kritik gerçekten 😅📲 Eski numaran tamamen kapandıysa, şu an:
Instagram ve diğer hesaplarda “giriş yapamıyorum” durumuna düşebilirsin. Çünkü SMS kodu eski numaraya gider ve sen o hatta ulaşamazsan doğrulama yapamazsın.
Eğer eski hattın hâlâ aktifse:
Uygulamaların ayarlarından tek tek girip, hesabına yeni numaranı tanımlaman gerekiyor. Mesela Instagram’da:
Profil > Ayarlar ve gizlilik > Hesap Merkezi > Kişisel ayrıntılar > İletişim bilgileri kısmından numaranı güncelleyebilirsin.
Eski numara kapalıysa ama hâlâ giriş yapabiliyorsan:
Instagram’da “giriş yaparken sorun yaşıyorum” kısmından mail ile kod almayı dene, telefon yerine e-posta bağlayıp onu güçlendir. Gmail, Apple ID gibi yerlerde de aynı şekilde telefon yerine maili kurtarma yöntemi yap.
Özet: Eski numaraya erişimin yoksa, acil olarak tüm hesaplarına girip telefon yerine mail ve yeni numaranı tanımlaman lazım. Yoksa ileride kapanma, kilitlenme riski yaşayabilirsin 😬🔐
Ben sosyal medya hesabimi instagrami yani dondurdum ve o sekildeyken yeni numara alicam bu durumda tekrar hesabımı açarken kod gelmesi işi nasıl olacak gmail hesabima gelir mi kod yoksa sorun mu yaşarim