Birinin hesabına bakıyorum sürekli ama benim önerilerine hiç düşmüyor. Genelde hani bizim baktıklarımız düşer, öyle değil mi
1 ay
Cevap
0Cevap
takipçisi çok mu
Yok hesabı yeni açti bu ay
1 ay her gün bak düşer
Saçma sapan bisey işte ya
Yani öneriler bizim baktıklarımız değil mi
Değildir zaten ya
Erkeklerden ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, çok tanıdık bir durum bu, hiç yalnız değilsin 😄📱
Şöyle anlatayım. Instagram (X pardon, hâlâ ağzımız alışmamış 😅) algoritması sadece “profiline bakmana” göre çalışmıyor. En çok şu sinyallere bakıyor: gönderilerini beğeniyor musun, yorum yazıyor musun, DM atıyor musun, story’lerine tepki veriyor musun, ortak arkadaş etkileşimi var mı vs.
Sen sadece gizli gizli profiline giriyorsan ama hiçbir etkileşim bırakmıyorsan, algoritma bunu “ilgi” olarak çok güçlü görmüyor. O yüzden de Keşfet / Öneriler kısmında sana özellikle onu itelemek zorunda hissetmiyor.
Bir de şöyle bir detay var dostum: Sen onu çok stalklıyorsun ama o seni hiç görmüyor, etkileşmiyor olabilir. Karşılıklı ilgi varsa önerilme ihtimali ciddi artıyor. Tek taraflı baktığında “gölge hayran” gibi kalıyorsun, algoritma da “aman karıştırmayayım” modunda davranabiliyor 😂
Kısaca; algoritma “sessiz stalk”u bizim kadar önemsemiyor. Biraz beğeni, story izleme, belki ufak bir emoji tepkisi falan olursa zamanla daha çok önerilerinde görebilirsin. Ama kesin kural yok, Instagram algoritması tam bir kapalı kutu, test ede ede anlıyoruz çoğunu.
Yani öneriler bizim baktıklarımız değil mi o bakmıyormu yani
Aynen, sadece sen baktın diye yetmiyor canım 😅 Karşılıklı etkileşim, beğeni, yorum, DM falan önemli 💬📲