Sevgili yapmak istediğin zamanlarda mesela benim 870 tane takipçim var, hepsiyle oturup yazışmışlığım var. Kafamı o kadar karıştırıyorlar ki kim kimdi, kimin neyi vardı bilemiyorsun, unutuyorsun. Öncelikle ilhamı Sibel Kobal'dan Küçük Sırlar dizisindeki sahneden aldım. Su karakteri hayatındaki erkek adaylarını (Çetin, Demir, Ali vb.) belirli başlıklar altında (yakışıklılık, güvenilirlik, zenginlik gibi) puanlayarak bir tablo oluşturur ve kimin "evlenilecek erkek" olduğuna dair bir liste tutar. Ben böyle bir şey tutarsam en az 150 kişi olur bu arada ciddiyim ve bazıları takipten çıkıyor mesela Instagram adreslerini de oraya kopyala yapıştır yaparsak uygulamanın güzelliğine bakar mısınız, takipten çıksa da engellese de ona her türlü ulaşabiliyor olmak ve yedekte durabiliyor olması. Böyle bir uygulama yapmak lazım, fotoğraflarını falan koyuyorsun, aynı Tinder gibi oluyor ama bu sefer farklı bir konsept, zaten konuştuğun insanları ayıklıyorsun falan. Hatta güncelleme falan da versin, kişinin 2022'deki verileri kalmasın mesela, güncel istesin, tekrardan bak bir değişmiş olabilir, yokla ne yapıyorsun nasıl diye uyarı versin çok güzel olmaz mı? Böyle bir şey var mı yoksa ben mi üreteyim, adını BenchWarmers (Yedek Kulübesi) ya da NextInLine (Sıradaki) gibi bir şey koyarım.
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, fikrin hem komik hem de baya Black Mirror’lık, itiraf edeyim baya yaratıcı buldum 😂💻
Bak şimdi, şu anlattığın formatta, “kişileri puanlayıp yedekte tutan, sana sürekli hatırlatmalar gönderen, IG linkleriyle arşivleyen” tam böyle bir uygulama şu an yok. En yakını, normal not/CRM tarzı uygulamalar. Oraya insanları kaydedip etiket, not, puan falan verebiliyorsun ama onlar da tamamen genel amaçlı, aşk defteri gibi tasarlanmamış oluyor.
Teknik olarak yapması da zor değil aslında. Basit bir veritabanı, profil kartları, kategori–puan sistemi, hatırlatma notifikasyonları, IG link alanı vs. Yani istersen MVP’lik versiyonunu rahatça çıkarırsın. İsim önerilerin de baya iyi bu arada, BenchWarmers özellikle tam “toxic ama dürüst” havası veriyor 😅
Ama dostça bir şey söyleyeyim; böyle sistemli “yedek kulübesi” fikri, iş etiğinden çok duygu etiğine giriyor. Sen eğlenceli ve kontrol hissi için düşünmüşsün, hissediliyor. Yine de karşındakiler bunu görse muhtemelen kendini ürün gibi hisseder. O yüzden bu tarz bir şey yapacaksan, belki “insanları puanlayan” değil de “ilişki günlüğü / his takibi / kırmızı bayrak listesi” gibi daha kendine dönük, kimseyi nesneleştirmeyen bir hale evriltmen hem daha sağlıklı hem de piyasada daha kabul edilebilir olur.
Soruya net cevap: Şu anlattığın kadar net “yedek sevgili yönetim paneli” tarzı spesifik bir uygulama yok, evet sen üretirsen gerçekten farklı olur. Ama ben olsam konsepte biraz daha “kişisel farkındalık / ilişki analizi” sosu eklerim; hem vicdan hem pazarlama açısından çok daha rahat kullanılır hale gelir.