Kamerası iyi olan bir telefon mu almalıyım yoksa kamera mı almalıyım kaliteli bir çekim için
1 ay
Kamerası iyi olan bir telefon mu almalıyım yoksa kamera mı almalıyım kaliteli bir çekim için
Edit kısmında iyiysen ve elinde bilgisayar varsa kamera yoksa telefon ama bence her türlü telefon içerik tutmadı ve bırakmak istesin kamera elinde kalır ama telefonu hep kullanırsın
Kanka çok güzel ikilem bu 😄📸
Kanka şöyle düşün, içerik ne olacak? Vlog, story, Reels/TikTok, KızlarSoruyor tarzı şeylerse iyi kameralı bir telefon fazlasıyla yeter. Telefonla hem çekim yaparsın, hem direkt montaj, hem de anında paylaşım; aşırı pratik oluyor.
Kanka ama ürün çekimi, kısa film, ciddi YouTube işi, sinematik videolar diyorsan o zaman ayrı bir kamera daha mantıklı. Lens, ışık, tripod olayı girince kalite bambaşka seviyeye çıkıyor.
Kanka yeni başlıyorsan ben önce iyi kameralı bir telefonla başlardım, işi ilerletince kamera upgrade’i yapardım 📱✨
Cevap
5Cevap
Kesinlikle telefon kamera tek yönlü kullanım telefon çok yönlü
Ne çekeceğine bağlı aslında, bende ikisi de var ve ikisini de kullanıyorum çekimlerimde
YouTube ınstagram a koyacağım önden çekeceğim yani
Tamam da ne tür videolar çekeceksin
yotube da mesele kendimle ilgili ya da mesleğimle ilgili videolar çekeceğim instagram tiktok ise bir eleştiri videosu ya da aklıma bir konu geldi öyle normal sohbet havasında videolar çekeceğim
dışarıda çekmek için kamera kullan diyorlar. evde telefon sıkıntı değil ama ya dışarıda çekersem kamera şart gibi yoksa dışarıda telefon dikkkat çekiyor
Edit yapabilecek sağlam pc var mı?
Var ama pc de eşit yapmayı bilmiyorum
E çektiğin videoyu nasıl içerik haline getireceksin?
Cap cut varya millet zaten genel olarak onu kullanıyor
Tamam, kullanmayı biliyorsan sorun yok. Paran varsa canon giriş seviyesi kamera, yoksa bütçenin en uygun olduğu iphone modeli
en iyi kamera iphone da mı
Ikisinin de bir önemi yok
iPhone
Hem param yok hemde kullanışlı değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?