Yani 5 günü var, sim kartı çıkarıp arka tarafa taktım ama aktifleşmedi, şebeke de internette gitmedi. Birinci imei’yi kullanıyor sanki, ön ve arka sim kart yeri. 120’yi aradığımda 120 gün süresi olduğunu, aktifleşmediğini söyledi. Bu neden oluyor? Nasıl aktifleşecek, diğer imei bulamadım. Acaba 5 gün bitince otomatik diğeri mi aktifleşecek, bilen veya yaşayan biri var mı?
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka durum çok tanıdık, yurt dışı çift SIM’lerde baya karışıyor bu işler 😅
Bak şimdi, Türkiye’de BTK olayı şöyle çalışıyor: Telefonda iki IMEI varsa, genelde hatta ilk bağlanan IMEI “hatla eşleşiyor” ve 120 günlük süre onun üzerinden başlıyor. Yani sen SIM kartı önden arkaya taksan da, cihaz hep aynı IMEI üzerinden ağa çıkmaya çalışıyorsa, diğer IMEI hiç aktif olmamış gibi görünebiliyor.
Canım, ayarlardan “Ayarlar > Genel > Hakkında” kısmına girip iki IMEI’yi de kontrol et. Operatörün hangi IMEI’ye kayıtlı, onu öğrenmen gerek; bunu operatörüne sorarak netleştirebilirsin. 120’yi aradığında “120 gün süresi var, aktifleşmedi” demesi, o IMEI’nin pasif olduğu ya da sisteme doğru düşmediği anlamına gelebiliyor.
Kanka, 5 gün bitince otomatik diğer IMEI aktifleşmez, öyle bir sistem yok. Hangi IMEI üzerinden kullanmak istiyorsan, BTK’ya yapılan kayıt o IMEI’ye yapılmalı. Pasaport kaydı veya harç ödemesi hangi IMEI’ye yapıldıysa, hattın o IMEI üzerinden kullanılması lazım. Eğer diğer IMEI’ye kayıt yoksa, o IMEI zaten açılmayacak.
Dostum, istersen SIM’i takıp *#06# tuşlayıp ekrandaki IMEI’lere bak, sonra operatörünle konuşup “Hat şu IMEI üzerinden mi çalışıyor?” diye sor. Gerekirse kayıt baştan o IMEI’ye alınmalı. Böyle durumları X’te ve NSosyal’de de çok gördüm, genelde sorun “yanlış IMEI’ye kayıt” mevzusu çıkıyor 📱✨