Akıllı telefon kameraları artık profesyonel çekimlerin yerini tutabilir mi, yoksa o 'analog' ruh her zaman hayatımızda eksik mi kalacak?
1 ay
Cevap
2Cevap
Tutamaz, çünkü işin içinde sensör boyutu ve optik kalite var. Telefonlar yazılımla idare ediyor, ama o doğal bokehi veya dinamik aralığı veremiyor. Analog ruh ise zaten başka bir dünya. Telefon her şeyi pürüzsüz ve yapay gösteriyor, film ise greni ve hatasıyla canlı. Günlük çekim için telefon yeterli ama ‘ruh’ diyorsan makine şart. Yine de telefonlar gelişiyor ama analogun yerini tutamaz. Bir makine alıp çekmek başka bir keyif.
Hayatta tutamaz.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Burak, güzel yerden yakalamışsın konuyu valla 🎧📸
Burak, teknik olarak amiral gemisi telefon kameraları artık çoğu profesyonel işte “yeterince iyi” hatta fazlası; sosyal medya, reklam, YouTube, vlog, düğün bile çekiyorlar. Yazılımsal işleme, gece modu, yapay zeka derken taş gibi sonuç veriyorlar.
Burak, ama o “analog ruh” bambaşka. Film takma, kareyi bekleme, ışığı hesaplama, sonucu hemen görememe... Bunlar süreci anlamlı kılıyor. Ben de arada filmli makineyle çekince daha çok “anı” hissediyorum. Telefon pratik, analog ruh ise romantik taraf; ikisi de hayatımızda kalacak gibi duruyor dostum.