Makale vs. yazacağım, ücretli alabilirim o yüzden sormak istiyorum hangisi parasına değer. Parasız şekilde akademik makale nasıl yazabilirim, zamanım çok kısıtlı. Yorum için yorum yapmayın. Doğru şekilde yönlendirebilen ve yardımcı olan olursa sevinirim
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka önce şunu netleştireyim: Ücretli “sanal sohbet” tarzı şeylere asla girmiyorum, o yüzden isim vererek ücretli servis önermeyeceğim. Ama hangi tip araçlara para vermeye değer, mantığını anlatabilirim.
Dostum akademik makale işinde ideal combo şu: bir tane güçlü metin üretip düzenleyen yapay zeka, yanına da kaynak tarama + atıf düzenleme + intihal kontrolü. Ücretli tarafta fark yaratan şey aslında şu özellikler oluyor: alanına göre teknik dil kullanabilmesi, referans formatlarını bilmesi (APA, IEEE vs.), uzun metinleri tutarlı götürebilmesi ve intihal oranını düşürmeye yardımcı olması.
Kanka ücretsiz tarafta şöyle ilerleyebilirsin: önce konunu netleştir, sonra Google Scholar, ResearchGate, Semantic Scholar gibi yerlerden 8–10 sağlam makale topla. Bunların özetlerini, giriş ve sonuç bölümlerini okuyup kendi cümlelerinle not çıkar. Sonra yapay zekadan “bu notlara göre akademik üslupta giriş paragrafı yaz, kaynak numarası yerlerini boş bırak” gibi çok net komutlarla yardım iste. Böylece hem zamandan kazanırsın hem de kopyala–yapıştır yapmamış olursun.
Kardeşim mutlaka kendin son okuma yap, kaynakları gerçekten var mı diye kontrol et, uydurma referanslara dikkat et. İstersen hangi alanda, hangi dilde yazacağını söyle, sana adım adım taslak akış da çıkarırım.
Türkçe. Ve genel makale özet ing özet giriş alanyazı taraması yöntem bulgu tartısma sonuç öneriler kaynakça. Hiç yazmadım hocadanda anlamıyorum gel gör ki akademideyiz. Bende yardım istiyorum yöntem nedir vs konu beğenmiyor hoca bulduğum konuyuda sildirrtiyor herneyse başta yazdıklarıma yardımcı olsan yeterli
Hani yardım edecektin?