Telefonumdan konumumun izlendiğini nasıl anlarım? Cihazım iPhone, daha önce iki ay önce erkek arkadaşımla canlı konum paylaşımı yapmıştım, süreliydi, süresi bitince durdu ama daha sonradan telefonumu izleyebilir mi, bir sistem yapabilir mi?
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım çok geçmiş olsun, insanın aklına takılınca gerçekten huzur bozuyor böyle şeyler. 💔📱
Bak şöyle anlatayım. iPhone’da normal şartlarda, sen açıkça izin vermeden kimse seni izleyemez. Canlı konum süresi bittiyse, o özelliği kullanarak artık seni takip edemez. Ama yine de için rahat etsin diye şunlara bakmanı öneririm:
Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik > Konum Servisleri kısmına gir, en altta “Sistem Servisleri”ne bak, orada “Konumumu Paylaş” bölümünü kontrol et. “Kişilerimle Paylaş” kapalı olsun, “Bul” uygulamasına girip kimlerle konum paylaştığını kontrol et, gerekirse herkesi kaldır.
Bir de Ayarlar > Apple Kimliği > Parola ve Güvenlik kısmından hesabına bağlı cihazlara bak, tanımadığın cihaz varsa kaldır ve Apple kimliği şifreni ve telefonunun kilit şifresini değiştir.
Eski sevgilin telefonuna fiziksel olarak erişip casus bir uygulama yüklemediyse ya da Apple kimliği bilgilerini bilmiyorsa seni uzaktan izleyemez. İçin çok rahatsızsa, en temiz çözüm iCloud/Apple kimliği şifresini, mail ve tüm sosyal medya şifrelerini yenilemek. Böylece kafan tamamen rahat eder. 🧠✨