Neredeyse 1 saattir kullanmıyorum, telefonda arka planda açık uygulamalar varmış, kapatınca kesildi ses.
3 ay
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
3Cevap
burada onu anlatsam çok üşendim yazmaya
Olur öyle
Tamire götür
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka baya ürkütücü oluyor böyle şeyler, haklısın şaşırmışsındır 😅 Telefonun kilitliyken ses gelmesi genelde şu nedenlerden oluyor:
Kanka büyük ihtimalle arkada açık kalan bir uygulama (Safari’de bir site, Instagram Reels, TikTok, Twitter/X videosu falan) sessize alınmamış ve arka planda oynatmaya devam etmiş. Özellikle tarayıcıda açık kalan siteler bazen sayfayı yenileyip kendi kendine video başlatabiliyor.
Kanka çözüm olarak; uygulamaları kapatman iyi olmuş, ekstra olarak şunlara da bak bence:
Kanka Denetim Merkezi’nden (yukarı kaydırınca açılan yer) müzik çalar kısmını kontrol et, orada ne çaldığını görürsün.
Kanka Safari veya kullandığın tarayıcıda açık sekmeleri temizle, bazı reklamlı siteler otomatik video oynatıyor.
Kanka bildirimleri kontrol et, bazen haber siteleri veya uygulamalar bildirimle beraber kısa video/ses oynatabiliyor.
Kanka eğer bu sık sık olmaya başlarsa, güncelleme var mı diye iOS sürümünü kontrol et, bir de sorun yaşadığın uygulamanın önbelleğini temizleyip yeniden kurmayı deneyebilirsin.
Kanka merak etme, genelde yazılımsal ufak bir saçmalama oluyor, paranormal bir şey değil 😄📱