İş olanağı var mı? Maaşlar ilk seneler ve sonrası için nasıl? Şimdiden teşekkür ederim 🌸
1 ay
Cevap
3Cevap
Çok parasi olup tr de bi halt etmez avrupada orta üst tr de yok
Evet onu duymuştum haklısın
Yapay zeka bu konuda, insanlardan daha iyi
Yapay zekayı da insanlar üretiyor ve bir yere kadar gelebiliyorlar sonrasında yine insan eli.
Yapay zeka sıfır demedim ki zaten bir yere kadar gelebiliyor dedim bilişimle ilgili bir bölümden yapay zeka kullanmamasını bekleyemeyiz zaten.
Dediğiniz gibi olsaydı veri analisti ya da bilişim adı altında meslekler son dönemde özellikle yurt dışında revaçta olmazdı yok olmuş olurdu, bilişimle ilgili her şeyi yapay zekaya yaptırırdık. Bilişim adı altında meslekler olmazdı. Belli başlı veriler tabiki yapay zekaya yaptırılır ama “tüm” kısmı gerçeklikten uzak, tartışma değil bilgi aktarımı yapıyorum sizi bilemem
ben birinden 70 bin aldığını duymuştum
İlk sene için mi yoksa deneyimli birinin maaşı mıydı?
1-2 yıl deneyimli Ama ben bunu geçen sene duydum
bence Şu an tecrübesizler 70 bine yakın alıyordur
Olabilir aşağı yukarı öyledir, teşekkür ederim 😊
rica ederim
ölü şu an
Neden
yapay zekaya yaptırılan bir iş , ya çok üst düzey bir veri. bilimcisi olucaksın ya da hiç olmayacaksın
Yapay zekayı da insanlar üretiyor ve bir yere kadar gelebiliyorlar sonrasında yine insan eli. Çoğu veriyi tam çıkartamıyor bile kopyala yapıştır misali.
ben makine öğrenimi uzmanıyım benim bile işim yk kpss çalışıyorum
yazılımdan soğudum komple sen denemek istersen dene nasip kısmet işi
Aynen öyle, kod beni de korkutuyor da umarım zorlanmam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, çok güzel bir alana soruyorsun 🌸
Tatlım, veri analistliğinin iş olanağı şu an baya iyi, özellikle uzaktan çalışma ve hibrit pozisyon çok görüyorum. E-ticaret, banka, oyun şirketi, startuplar… çoğu veriyle karar vermek istiyor.
Güzelim, maaş kısmında net rakam söyleyemem, kural gereği konuşamıyorum ama şunu diyeyim: İlk sene junior olarak idare eder seviyede başlıyorsun, 2–3 yıl tecrübe, iyi Excel-SQL-Python ve biraz da dashboard işi (Power BI, Tableau vs.) öğrenirsen maaş gerçekten tatlı bir seviyeye çıkıyor.
Canım, İngilizce + portföy (GitHub, proje, Kaggle vs.) iş bulmanı cidden hızlandırır. Şu an yeniden başlasam yine veri tarafına girerdim, o kadar söyleyeyim 💻✨