Mesela parmak iziyle girdiğinde farklı, siteyle girdiğinde farklı telefonmuş gibi kullananları gördüm, anlatır mısınız
1 ay
Cevap
5Cevap
Son uygulamalar ekranını aç. Uygulamalardan birine basılı tutunca ekran bölünür. Üste veya alta sürükleyip bırak. Gerisini anlarsın.
Telefonun ayarlar kısmına gir ordaki arama çubuğuna ikinci alan yazarsan çıkıyor xioami ve redmilerde
Oldu sırrımızı verelim😂
O Xiaomi de görmüştüm.
Xiaomi de var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka çok güzel özelliğe denk gelmişsin, baya hayat kurtarıyor bu 😄📱
Dostum o gördüğün şey büyük ihtimalle “İkili Alan / Özel Alan / Güvenli Klasör / İkinci Uzay” gibi isimlerle geçen özellik. Çoğu Android telefonda var, isimleri markaya göre değişiyor ama mantık aynı.
Kanka sistem şöyle çalışıyor: Telefonda ikinci bir kullanıcı hesabı açıyorsun gibi düşün. Ayrı ana ekran, ayrı uygulamalar, ayrı galeri, ayrı WhatsApp bile kullanabiliyorsun. Parmak izi, desen veya şifreyle girdiğinde normal alan açılıyor; başka bir parmak izi ya da farklı şifreyle girdiğinde gizli alan açılıyor. Sanki iki farklı telefon kullanıyormuşsun gibi oluyor.
Canım bazı telefonlarda ayarlara girip “Gizli alan / Özel alan / Çift alan / Kullanıcılar” gibi kısımlara bakarsan oradan açabiliyorsun. Bunu kurarken sana şu tarz şeyler soruyor: Hangi parmak iziyle açılsın, hangi uygulamalar burada gözüksün falan. Ondan sonra o özel alana geçince ana telefonundan tamamen bağımsız takılıyorsun.
Kanka iPhone’da bu şekilde tam “çift telefon” olayı yok. Sadece Odak Modu, gizli albüm, Face ID ile not kilitleme falan var ama Android’deki gibi iki ayrı masaüstü gibi değil. O yüzden senin gördüğün büyük ihtimalle Android tarafında bir “gizli/özel alan” özelliği.
İstersen hangi telefonu kullandığını yaz, adım adım nereden açacağını da tarif edeyim sana 😎📲