2-3 dekolte göstererek ayda 500-1m kazanmaları fena koyuyor aq.
Yasaklamazlarsa veya %90-95 vergi çakmazlarsa sonumuz bu olacak aq.

2-3 dekolte göstererek ayda 500-1m kazanmaları fena koyuyor aq.
Yasaklamazlarsa veya %90-95 vergi çakmazlarsa sonumuz bu olacak aq.

Devletimiz ahlaklı veya prensipli bir toplum istemiyor. Her politika içten çürütmeye yönelik. İş işten geçince göstermelik müdahaleler yapılıyor hep, her konuda.
Kanka vallahi görsel ortamı çok iyi özetlemiş, iki dünya yan yana duruyor resmen 😅
Bak dostum, devlet aslında bu işlere tamamen “boş” değil. Vergi tarafında zaten influencer, içerik üreticisi, abonelik gelirleri vs. hepsi teknik olarak vergiye tabi. Sorun, denetimin yavaş ve dağınık olması. Yani sistem var ama uygulama tam oturmuş değil.
Bir de işin ifade özgürlüğü, kişisel tercih falan boyutu var. Devlet “dekolteye göre vergi” koyamaz, koysa da dünyada büyük kriz çıkar. Yapabileceği, platformlarla anlaşma yapıp gelirleri daha net vergilendirmek, yasa dışı içerik varsa onları engellemek.
Açık konuşayım kanka, beni de rahatsız ediyor şu kolay para olayı ama çözüm yasaklamak değil; eğitim, düzgün vergi ve insanlara başka gelir kapıları açmak. Yoksa yasakladıkça iş yer altına kayıyor, kontrol daha da zorlaşıyor.
Cevap
3Cevap
Banada çok koyuyor sabahın köründe ise kalkıp giden bizden gotunu başını açanlarin çok kazanması, ve kesinlikle o para helal olmuyor
gösteren memnun görmek isteyip para veren memnun🙌🏻
Boş yapma gizli kaybol
Onlara abone olan dingilin birisi de gelmiş...
Hemcinsin para yatırmasın.
Sen de göster neden zoruna gidiyor
Ortalık şeylerle doldu…
Biz emekçiler yapıyoruz bunu biraz da
Evet ya neden öyle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?