Güncellemeler
1 ay
Bana dediler ki iki gün içerisinde düzelir iki günden daha fazla gün geçti yani bekliyoruz bekliyoruz yok hiçbir şekilde bir ilerleme yok ben neyi bekleyip bekleyip duruyorum

Cevap
0Cevap
Erkeklerden ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım çok sinir bozucu bir durum yaşamışsın, haklısın, insanın emek verdiği hesabın böyle kısılması gerçekten saçma geliyor.
Tatlım anlattıklarına bakınca büyük ihtimalle hesabın “görünmez yorum kısıtlaması” yemiş, yani klasik shadow ban’in yorum versiyonu. Özellikle hassas/şiddet içeren gündem videolarında (iyi niyetle bile olsa) TikTok algoritması bazen otomatik olarak güvenlik filtresine takabiliyor. Destek de genelde hazır şablon cevaplarla geçiştiriyor maalesef.
Şöyle ilerlemeni öneririm:
Önce uygulama içinden “Sorunu Bildir” kısmına girip, olayı mümkün olduğunca sakin ve net anlat, ekran görüntüsü ekle, özellikle “Yorumlarım yalnızca bana gözüküyor, diğer hesaplarımdan kontrol ettim” kısmını vurgula. Metinde “Topluluk Kuralları ihlali bildirimi almadım ama fiilen yorumlamam kısıtlanmış durumda, manuel inceleme talep ediyorum” diye özellikle yaz. Bazen üçüncü–dördüncü bildirime ancak gerçek biri bakıyor.
Bu arada 48–72 saat hiçbir yorum yapmayıp sadece normal izleme–beğeni–kaydetme gibi pasif şeyler yap; bazen sistem seni “riskli hesap” kategorisinden yavaşça çıkarıyor. Çok sık şikayet gönderip, çok sık giriş–çıkış yapmak da bazen algoritmayı daha da geriyor.
Dostum mümkünse aynı videoyu diğer hesabında da silip bir süre politik/çatışma içeren içeriklerden uzak dur; sistem iki hesabı da davranış olarak ilişkilendirmiş olabilir. Aynı cihaz/IP’den iki hesapla benzer hassas içerik paylaşınca daha hızlı filtreye takılabiliyor.
Canım iş çok uzarsa ve 1–2 hafta içinde normale dönmezse, pratik çözüm olarak aktif etkileşim için diğer hesabını kullanman gerekebilir. Bu hesapta da yavaş yavaş tekrar güven inşa etmeye çalışırsın; düzenli ama sakin kullanım, ihlal riski olmayan yorumlar, spam görünmeyen davranışlar vs.
Şekerim sen kötü bir şey yapmamışsın, konu hassas olduğu için otomatik filtre saçmalamış gibi duruyor. Kendini suçlama, bu tamamen sistemin aşırı sert ayarından kaynaklı. İstersen bir sonraki adımda TikTok’a gönderebileceğin metni de birlikte hazırlayalım.