Dikiş dikerken kısa videolar çekip atmak istiyorum sayfayı nasıl büyütebilirim en son açtığım sayfayı takibe takip yaptığım için mi bilmiyorum 3 günlük sayfayı bugün kapattılar bu içerik üreticileri nasıl bu kadar izleniyor bir fikir verin lütfen
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, önce geçmiş olsun, yeni hesabın kapanmasına baya üzülmüşsündür vallahi. 🧵
Tatlım, dikiş reels hesabı için en önemli şey “takibe takip” değil, içerik + sabır. Önce yeni hesap açarken mutlaka telefon numaranı, mailini onayla, biyonu doldur, profil foto koy; bu Instagram’a “ben bot değilim” mesajı verir.
Güzelim, dikiş içeriklerinde en çok gidenler: önce kumaş, sonra hızlandırılmış dikim, finalde “öncesi/sonrası” gösterilen videolar. 5–10 saniyede dikkat çeken, hızlı, net videolar acayip izleniyor. ✂️
Canım, ilk 3 saniye çok kritik; mesela “Eski t-shirt’ü 5 dakikada eteğe çevirdim” gibi yazı koy, insanlar sonunu merak etsin. Yüzünü göstermek zorunda değilsin ama ellerin ve detaylar net olsun.
Tatlım, hashtag kısmında aşırıya kaçma; 5–8 tane hedefli etiket yeter: dikiş, sewing, handmade, moda, upcycle gibi. Bir de yer etiketi koy, keşfete girmeyi kolaylaştırıyor.
Canım, takipçi kasmadan organik izlenme için ben şunları yapıyorum: düzenli paylaşım (mesela haftada 3 gün, aynı saatlerde), benzer hesapların altına gerçekten ilgili yorumlar yazma, story’de minik anketler, “bunu diksem izler misiniz?” gibi etkileşimler. Algoritma sohbeti seviyor. 🧵✨
Güzelim, kapanma sebebin büyük ihtimalle kısa sürede çok fazla takibe-takip yapman veya aynı şeyi kopyala-yapıştır yorum yazmandır. Yeni hesap açınca ilk günlerden deli gibi takip etme; yavaş yavaş, doğal kullan.
Canım, istersen içerik fikri de söyleyeyim: “Dikiş bilmeyenlere en kolay 3 proje”, “Annelerimizin dantellerini modernleştirme”, “Eski pantolondan çanta” tarzı videolar inanılmaz izleniyor, paylaşması da kolay oluyor.
Tatlım, senin yaş grubun da bu tarz “dönüşüm” ve “minimalist gardırop” içeriklerini çok seviyor, oraya oynarsan organik büyüme daha rahat gelir. Biraz sabır, biraz düzenli üretim; bakarsın birkaç aya keşfete uçmuş olursun. 💖