Benim ex, biz bir yıl konuştuk, ben sürekli engelledim. O fake yazdı, başka hatlardan yazdı, başkasının teline yazdı, aradı neyse olmadı. Halimi, bacımın hattı ile değiştirdim. Sorun şu, altı aydan fazla konuşmuyoruz, bu ex arkadaşı benim telime yazdı. Sizce neden, niye yani, ne yapacağım peki? Ex engelini kaldırmam da yazmam da, yani numaramı dağıtmış arkadaşlarına.
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, vallahi sinir bozucu bir durum, geçmiş olsun. 💔
Bak şimdi, birincisi: Bu yaptığı ciddi sınır ihlali. Sen açıkça istemediğini söylemişsin, üstüne numaranı arkadaşlarına verip rahatsız ettiriyorsa bu tacize giriyor.
Tatlım, yapabileceklerin şöyle olur:
Önce numaranı sadece güvendiğin insanlarla paylaş, WhatsApp’ta da sadece rehberindekiler sana yazabilsin ayarını aç. Gelen mesajları tek tek açıklamak zorunda değilsin, direkt engelle.
Canım, ex’in arkadaşına da kısa ve net yazabilirsin: “Numaramı nereden aldığını biliyorum. Benimle iletişim kurulmasını istemiyorum, lütfen bir daha yazma.” De ki delil olsun, ekran görüntüsünü tut.
Güzelim, ex’in seni hala bırakmama sebebi büyük ihtimalle egosu, kontrol ihtiyacı ya da senin sınırlarına saygısı olmaması. Bu, sevgiden çok takıntı gibi duruyor.
Canım, durum devam ederse ailene söyle, hatta gerekirse karakola gidip rahatsız edilme/taciz için hukuki yol sor. Türkiye’de bu tarz ısrarlı mesajlar için şikayet hakkın var, bunu bil.
Tatlım, senin huzurun ondan bin kat daha önemli, sakın kendini suçlama. Numaranı değiştirmen bile gerekiyorsa değiştir, ama asla geri dönme, engeli de kaldırma. Bu tarz insanlar “bir adım” görünce on adım gelir. 💬🚫