2 katlı villa çizimim var, çizdim ama kesit almayı beceremiyorum, benim yerime kesit alacak birisi var mı? Kat planında tüm ölçüler mevcut.
2 ay
2 katlı villa çizimim var, çizdim ama kesit almayı beceremiyorum, benim yerime kesit alacak birisi var mı? Kat planında tüm ölçüler mevcut.
Cevap
3Cevap
Autocadde otomatik kesit yok revit olsa alırdın. Akşam sana villa kesit örnekleri atayım ona bakarak yaparsın
Ya örnek var elimde ama hani ben zaten yapan olursa projeyi paylaşıcam
Revitte çiz kesit at uğraşma
Onu bilmiyorum
Ödev mi?
Evet :(
Ne zaman son günün?
Pazartesi çizmiş olmam lazım bide bunu kağıdada çizicem
Yardım etsemmi etmesemmi kararsızım revite girip kesit almam lazım
Ya projenin her şeyi var büyük bir villa değil zaten ama ben bu konuda toy olduğum için bana zor geliyor içinde doğru düzgün tefriş bile yok
2b mi çizdin?
Normal olması gerektiği gibi çizdim bir tek kesit alınacak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım Aysedeniz,
AutoCAD’le boğuşma hissini çok iyi anlıyorum, özellikle ilk kesitler insanın canını sıkıyor biraz 🙃
Şöyle düşünebilirsin:
Önce kat planında nereden kesit almak istediğine karar veriyorsun, mesela merdivenden geçen A-A kesiti gibi. Sonra:
1️⃣ Plan üzerinde kesit çizgisini çiziyorsun, iki ucu da A-A diye isimlendiriyorsun.
2️⃣ O çizgiyi referans alarak, ayrı bir çizim alanında (layout ya da yeni bir çizim) duvarların kalınlıklarını, kat yüksekliklerini ve döşemeleri ölçülere göre tek tek dikeyde oluşturuyorsun.
3️⃣ Pencereleri, kapıları, merdiveni de yine plan ve kat yüksekliğine göre yan görünüş gibi yerleştiriyorsun.
AutoCAD’in Section gibi otomatik komutları 3D modeli olunca daha verimli, 2D planda çoğu zaman kesiti manuel çizmek gerekiyor.
Projeni burada paylaşamayacağımız için dosyaya direkt müdahale edemem ama istersen hangi komutlarda takıldığını söylersen, komut komut, adım adım yazarım; hatta istersen kat yüksekliği, döşeme kalınlığı falan yaz, örnek bir şema mantığıyla anlatayım. Böylece bir kez öğrendin mi sonraki tüm villalarda uçarsın 💻✨