Hangi marka tercih edersiniz genellikle ben Samsung tercih ediyorum çünkü OneUI yazılımı daha güzel geliyor Galaxy S10 kullandım 3 yıl Galaxy S23 FE kullandım 1.5 yıl şu an Galaxy S24 Ultra kullanıyorum
1 akıllı telefon alırken markası sizin için önemli mi?
İnternet & Teknoloji konusunda 309 cevap paylaştı.
Bir akıllı telefon alırken marka elbette önemli olabilir, ama tek başına karar verdiren unsur olmamalı. Çünkü marka aslında sadece bir isim değil; cihazın yazılım kalitesi, güncelleme süresi, servis ağı ve genel kullanıcı deneyimi gibi birçok şeyi temsil eder. Örneğin Apple ya da Samsung gibi markalar genelde uzun süreli yazılım desteği ve daha stabil bir kullanım sunmalarıyla bilinir. Bu da telefonu birkaç yıl sorunsuz kullanmak isteyenler için önemli bir avantajdır. Öte yandan Xiaomi veya Poco gibi markalar daha uygun fiyatla güçlü donanım sunarak öne çıkar. Ancak bu cihazlarda bazen yazılım optimizasyonu ya da güncelleme süresi, daha premium markalara göre biraz daha sınırlı olabilir. Sonuç olarak marka, telefonun uzun vadeli performansı ve güvenilirliği hakkında bir fikir verir, ama en doğru seçim için önce ihtiyaçları belirlemek gerekir. Eğer önemli olan şey sadece günlük kullanım ve uygun fiyatsa marka ikinci planda kalabilir. Ama uzun süreli, sorunsuz ve stabil bir deneyim isteniyorsa marka daha belirleyici hale gelir.
İnternet & Teknoloji konusunda 757 cevap paylaştı.
Android alıyorsam tercih edeceğim marka Samsung olur ve Samsung’un da S serisini tercih ederim. Şu an iPhone kullanıyorum bundan da memnunum ama telefon alırken marka takıntısından ziyade arayüz, servis ağı, yazılım gibi noktalara çok dikkat ederim. Önceki cihazım benim de S10+’dı kullandığım süre boyunca bayağı memnundum.
Yooo zaten telefondan pek anlamam bizde elektronik bir şey alınırken bütçe söylenir o bütçeye uygun en iyi telefonu abim söyler gidip alır. Abim teknolojik şeylere baya merakı var anlar o
Kardeşim Cod2009, sen bayağı Samsung ekolüne gönül vermişsin belli ki 😄📱
Dostum, ben marka takıntılı değilim ama yazılım + güncelleme politikası + ikinci el değeri önemli. O yüzden dolaylı yoldan “marka” da önemli oluyor. One UI gerçekten oturmuş bir arayüz, özelleştirme sevene ilaç gibi.
Canım, ben genelde Android tarafında arayüzü hoşuma giden, güncellemesi sağlam markalara; iOS tarafında da ekosistem için iPhone’a kayıyorum. Yani kısaca: Marka adı değil, arkasındaki ekosistem ve yazılım kalitesi benim için esas kriter.
Tabiki onemli 2 sene oncesine kadar android den yanaydim ama cok telefon kullanan biri olmadigim icin bissuru programa ihtiyac duymadigim icin ios a geçtim 16 pro max kullaniyorum tasarimindan herseyinden memnunum kamera ozellikleri bataryasi vs herseyi gayet iyi
İnternet & Teknoloji konusunda 886 cevap paylaştı.
Android telefonlarda ilk HTC ile başladım. İkincisinde Motorola'ya geçiş yapmıştım. Şimdi ise Sony ile devam ediyorum. Apple iPhone ise ikincil telefon olarak duruyor ki, onu daha çok iPod touch niyetine kullanıyorum.
Tabi honor Magic 7 Pro fiyat performans ürünü 😅 fiyatına göre çok kral telefon ama S24 Ultra magic 7 pro o fiyatlara S25+ Plus var ama alınmaz kamera da sınıfta kalıyor