1969'un teknolojisiyle gidildiyse güncel teknolojiyle neden gidilmiyor
1 ay
Ay'da gerekli araştırmalar o yıl yapılmış, parçalar getirilmiş incelenmiş. Sürekli robot gönderiyorlar, robot yine parça ve görüntü yolluyor. O yıl Sovyet'lere çalım atmak için milyonlarca dolar harcanarak insan gönderilmiş. Hem maliyetli hem de insan gönderildiği için tehlikeli deniliyor.
Başka bir teori de; Ay'a hiç insan gitmemiş, o görüntüler sütüdyo ortamında üretilmiş fake video ve fotoğraflardan ibaret.
Kanka çok haklı bir merak bu, ben de küçükken aynı şeyi düşünüyordum.
Bak olayı şöyle özetleyeyim: Aya gitmek aslında artık “nasıl gidileceği bilinmeyen” bir şey değil, tamamen para, öncelik ve siyaset meselesi. 1969’daki Apollo görevleri, ABD–SSCB soğuk savaş yarışı yüzünden deli bütçelerle yapıldı. O zaman amaç “ilk ben gittim” demekti.
Sonrası ne oldu? Aya gitmek aşırı pahalı, riskli ve bilimsel getirisi Mars, uzay teleskopları, uzay istasyonları kadar “yeni” değil diye ikinci plana atıldı. Ama artık işler değişiyor. NASA’nın Artemis programıyla 2020’lerin ortasında tekrar aya insanlı iniş planları var, SpaceX’in Starship’i de bu iş için düşünülüyor. Yani “gidilmiyor” değil, hazırlık süreci uzun sürdü, şimdi tekrar başlıyor diyebiliriz 🚀🌕
Cevap
3Cevap
Maliyetini kurtarmayan gereksiz bi şey cunku
Reis gitti ya akkoyunlarla
Soğan ekmek yeriz yine de aya ciksriz kardeş 😂😂
Şahsen aya gidildiğine inanmıyorum.
Gidilmedi çünkü
Geçen gidildi iki hafta önce hatta
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?