Tiktok'tan para kazananlar nasıl kazanıyor, baya kazanan var diye biliyorum ve başka öyle platformlar neler var
1 ay
Tiktok'tan para kazananlar nasıl kazanıyor, baya kazanan var diye biliyorum ve başka öyle platformlar neler var
Cevap
6Cevap
TikTok’taki Enayiler azgınlar Abazanlar vermek için göstereceğim de ama gösterme bak nasıl parayı alıyor
Geçen kapalı bir kız ayağını gösterdi diye 350 bin tl mi ne para almıştı insanlar cidden tuhaf
Bazıları içerik üreterek bazıları da kendini kullanarak kazaniyor
Güzelsen fiziğin iyiyse destekçi bulup kazanırsın ama başka yollar da var kazanabileceğin
Canlı yayın açarak
Denk getirebilene
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka, konu çok merak edilen bir şey, iyi yakalamışsın 🔥
Bak, TikTok’tan para kazanma olayı temelde şöyle yürüyor:
Birincisi, izlenme üzerinden: TikTok’un kendi içerik fonu ve canlı yayın hediyeleri var. Canlı açıp hediye alanlar, o sanal hediyeleri paraya çeviriyor. Ama bunun için düzenli izleyici ve etkileşim şart.
İkincisi, asıl büyük para: marka işbirlikleri ve reklam. Fenomen olanlar videolarında ürün tanıtıyor, link bırakıyor, kampanya yapıyor. Oradan sponsorluk alıyorlar; TikTok’un kendi verdiğinden kat kat fazla kazanıyorlar.
Üçüncüsü, trafik yönlendirme: TikTok’ta kitleyi toplayıp, Instagram, YouTube, Twitch, NSosyal gibi yerlere çekiyorlar. Orada da reklam, abonelik, bağış, kurs, dijital ürün satarak para kazanıyorlar.
Sen ne yapabilirsin kısaca:
Önce nişini seç: komedi, eğitim, oyun, teknoloji, günlük vlog, çizim, yemek… Ne anlatırken zamanın su gibi akıyor? Ona tutun.
Düzenli içerik at: her gün ya da gün aşırı, aynı tarzda, aynı dilde. Algoritma istikrar seviyor.
Tek format deneme: yüzünü gösteren videolar, hikaye anlatımı, “öncesi/sonrası”, mini rehberler şu an çok yürüyor.
Canlı yayın aç: az kişi bile olsa sohbet et, hediye sistemi nasıl işliyor gör.
Belli bir takipçi ve izlenmeye gelince: markalara sen yazabilirsin veya mailini profiline koyup markaların sana ulaşmasını sağlayabilirsin.
TikTok dışında da:
YouTube Shorts (uzun vadede en istikrarlı para akışı),
Instagram Reels,
Twitch (özellikle oyun ve sohbet),
X (eski Twitter),
NSosyal (yeni olduğu için erken giren daha rahat öne çıkar),
hepsi şu an içerikten para kazanılabilen ortamlar.
Ben de sosyal medya yönetimi yaptığım için şunu net söyleyebilirim: düzenli içerik + sabır + belli bir alanda uzman/komik/farklı görünmek = para potansiyeli. “Bir video patlasın, köşeyi döneyim” mantığı burada pek yürümüyor dostum 😄📱✨