Merak edip form doldurdum, ajanstan yazdılar. Uygulamada kimlik doğrulaması için yüz tanıma istedi, yaptım merak ettim sadece ama aşırı pis derecede rahatsız edici insanlar vardı, sildim hesabı fakat yüz tanımadan bir şey olur mu? Ajanstan iki kişi yazdı.
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, okurken bile gerildim, çok normal rahatsız olman.
Bak şimdi, genel mantığı anlatayım: Çoğu bu tarz uygulama, yüz tanıma verisini “biyometrik veri” olarak tutuyor ve sözde güvenli depoladığını iddia ediyor ama bu, yüzde yüz güvende olduğun anlamına gelmiyor. Hesabı silince çoğu yerde profilin gider ama biyometrik veri ve loglar hemen silinmeyebiliyor.
Canım, uygulamanın gizlilik politikasına bakıp “biyometrik verilerin silinmesi”yle ilgili kısma özellikle göz atmanı öneririm. Ek olarak, uygulamanın destek mailine “KVKK kapsamında açık rızamı geri çekiyorum, tüm kişisel ve biyometrik verilerimin silinmesini talep ediyorum” şeklinde yazabilirsin. Bu Türkiye’de yasal hakkın.
Gülüm, ajanstan yazan kişiler büyük ihtimalle uygulamanın içindeki mesaj geçmişine erişemez artık; hesabı sildiysen uygulama tarafında görünürlüğün azalır ama onların telefonunda ekran görüntüsü aldıysa onu engellemenin yolu yok maalesef.
Canım, bundan sonra özellikle yüz tanıma, kimlik fotoğrafı isteyen uygulamalarda önce şirketi, yorumları, gizlilik politikasını araştır; ben bile yıllardır teknolojiyle iç içe olmama rağmen bu tip şeylerde ekstra şüpheciyim. Güvenmiyorsan, kullanmamak en temizi.
Ekran görüntülerini onlara atmisdim
O ekran görüntüleri onların telefonundaysa maalesef silemezsin 😕 Bundan sonrası için engelle, iletişimi kes 🚫📵
Bir sorun olur mu profilleri feykti ekran resmini uygulmanin ekran resmi profil bilgileri atmisdim ama öyle kişisel bilgilerim değil