Her evde bilgisayar yoktu. Counter Strike, GTA Vice City, Age Of Empires gibi oyunlar çok revaçtaydı. Okul çıkışı veya hafta sonları arkadaşlarla toplanıp internet cafeye gidilirdi. Çoğu zaman içerisi tıklım tıklım olup, sıra beklenirdi. Yarım saatlik ve bir saatlik açtırılıp, oyun dünyasına dalınır, gerçek dünyadan uzaklaşılırdı. Her eve bilgisayar, internet gelmesiyle internet cafeler de eski önemini yitirdi. Akıllı telefonların da oyun popülaritesine girmesi de cabası oldu. PlayStation cafeler açıldı ama o internet cafelerin hazzını hiçbir zaman veremedi. O günleri çok özledik.
18 yaş muhabbeti yüzünden içeri alınmamalar, sürekli jandarmanın fuhuş operasyonu baskını atar gibi içeri girmesi, ebeveynlerin anlamsız baskısı, parasızlıktan birilerinin yanında yancı olmak, büyüklerin zorla masadan kaldırması, düşük internet hızları, kaydedilmedi için tekrar tekrar başlamak zorunda kalınan hikayeli oyunlar vs...
İnternet & Teknoloji konusunda 429 cevap paylaştı.
Hayatımın mükemmel olduğu zamanlardı. Kimse cs ve half-life da elime su dökemezdi. Yaşadığım ilçenin en iyisiydim (hala half life oynarım hala iddialıyım). Ben ne zaman internet kafeye gitsem bir half life lobisi görür girer ve herkesin dehşet gibi küfrederdi. Ben çok keyif alırdım bundan jsndnwndns. Bana yakın ama benim kadar iyi olmayan dostum var. Onunla sürekli kapışırdım. Bazen o beni yener bazen ben onu. Ama toplama bakarsan ben daha çok aldım jndnfnsnd.
O arkadaşla hala Steam üzerinden hl atıyoruz ya çok sarıyor.
Aynen öyle. Bizim Bayburtlu Hasan abi vardı internet kafeci. Onun internet kafesinde sucuklu kaşarlı karışık tost yiyip kola içerek bilgisayarın başında Counter-Strike oynamak, internette chat yapmak, araştırma yapmak, müzik dinlemek falan öylesine insana dopamin salgılıyordu ki anlatamam. Şu an ise elimde Nvidia RTX 5050 ekran kartlı bilgisayar olmasına rağmen o eski zevkin zerresini alamıyorum.
Kanka şu fotoğraf var ya, direkt çocukluğumun kokusu geldi burnuma. Klavye tuş sesleri, kulaklıktan taşan CS sesleri, arada “mid baksana mid!” diye bağıran ergenler… 😄 Ben de çok özlüyorum o günleri. Evdeki tek bilgisayardan sıra beklemek yerine, yan yana 6 kişi CS 1.6 girmenin tadı yok artık. Şimdi her şey daha güçlü, daha kaliteli ama o samimiyet, o kalabalık, o heyecan geri gelmiyor işte. Gerçek LAN ruhuydu o. 🎮💻
Güzel günlerdi cafe de kendim den 10 yaş büyükler ile red alert oynardım ben güçlenirdim savaş süresini uzatırdılar ana avrt düp düz söverdim internet cafe savaş alanına döndürürdüm 🤣 cafe sahibi girişe resmimi koymuş giremez diye 🤭