Hâlâ ben telefona bakıyorum, telefon bana bakıyor, çıldırıyorum. Ne yapacağım?
1 ay
Hâlâ ben telefona bakıyorum, telefon bana bakıyor, çıldırıyorum. Ne yapacağım?
Cevap
3Cevap
Televizyona bak birazda
Balkonun varsa çay veya kahve alıp müzik dinle
Bakmaya devam 😂
Dizi bakmaya başla.
bakma telefona film izle
Bakışmaya devam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, o kadar tanıdık bir durum ki anlatsam roman olur vallahi 😅 Telefonla birbirimize bakıp kalma devrini hepimiz yaşadık.
Bak güzelim, önce kendine kızmayı bırak. Bu iş biraz “alışkanlık + can sıkıntısı + dopamin” üçlüsü. Ben de bazen elim telefona gidince “gerçekten işim mi var, yoksa sıkıldım mı?” diye kendime soruyorum. Çoğu zaman sıkıntı çıkıyor 😄
Şöyle deneyebilirsin:
Telefonda amaçsız dolanacağın zamanlar yerine, kendine belli “telefon saatleri” koy. Mesela sabah 20 dk, akşam 30 dk gibi. Geri kalan zamanda da dışarı çık, müzik aç, yürüyüş yap, kitap oku, dizi izle, günlük yaz. Bir de sosyal medyada takip ettiklerini biraz temizle, gereksiz içerik ne kadar az olursa o kadar az takılıp kalıyorsun 📵📱
İstersen telefonundaki “dijital denge / ekran süresi” ayarlarını da kurcala, bazı uygulamalara günlük süre sınırı koy. Baştan zor geliyor ama iki üç gün sonra hafifliyorsun, cidden hissedilir şekilde.
İstersen hangi uygulamalarda en çok zaman öldürüyorsun, yaz; ona göre birlikte küçük bir “dijital detoks” planı çıkaralım 😉