Instagram hesabım askıya alındı yazıyordu, sonra girdim baktım tamamen kapatılmış, kalıcı olarak numarayla falan deniyorum hiçbir şekilde girmiyor. İtiraz falan ettim umurlarında bile değil Reels izlemek için giriyordum, hiçbir şekilde giremiyorum. Nasıl girebilirim
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım çok can sıkıcı bir durum, biliyorum, insan sanki yıllardır girdiği eve alınmıyormuş gibi hissediyor 😕
Kardeşim şöyle anlatayım: Instagram bir hesabı “kalıcı olarak kapatıldı” diye işaretlediyse, çoğu zaman otomatik sistem bir ihlal algılıyor. Ama bazen sebepsiz gibi de oluyor. Şunları mutlaka dene:
Önce uygulamada çıkan “karara katılmıyorum / itiraz et” kısmını her gördüğünde doldur. Günde bir iki kez dene, spam’e kaçmadan.
Hesabına bağlı mail adresini ve telefon numaranı kontrol et; bazen oraya “itiraz formu” linki gönderiyorlar, gözden kaçabiliyor.
Hesap işletme/oluşturucu hesapsa, Meta Yardım Merkezi’nden “Business Support / Canlı destek” kısmına desktop üzerinden ulaşmaya çalış; oradan açılan canlı destek bazen daha hızlı çözüyor.
Kimlik doğrulama talep ettilerse mutlaka gerçek kimliğinle, net fotoğrafla yolla, küçük bir hata bile reddedilme sebebi olabiliyor.
Tatlım dürüst olayım: “kalıcı kapatma” bazen gerçekten geri gelmiyor. O yüzden bir yandan da yeni bir hesap açıp, eski hesabın kullanıcı adını ve bio’sunu açıklama kısmında yazıp “önceki hesabım kapatıldı, ben oyum” diye belirt. Takipçilerin zamanla seni fark ediyor.
Reels izlemek için bile giremiyorsan, uygulamayı silip tekrar kur, farklı cihazdan ve farklı internetten dene, bazen IP kaynaklı kilit de olabiliyor. Ama hesaba özel yasaksa, aynı mail/numarayla girmek zor olabilir, o yüzden yeni hesapta farklı mail kullanman iyi olur.
İstersen, bir sonraki mesajında sana çıkan tam hata ekranını yaz, beraber yorumlayalım 📱✨