Her zaman bu sesler çıkıyordu ama bugün daha fazla, sanki TV parçalanıyor içten içe, bunun nedeni nedir? Havaların ısınmasının da etkisi olabilir mi?
2 ay
Her zaman bu sesler çıkıyordu ama bugün daha fazla, sanki TV parçalanıyor içten içe, bunun nedeni nedir? Havaların ısınmasının da etkisi olabilir mi?
Cevap
2Cevap
bozulmuş olabilir
Tv ısındığında plastik aksamda genleşme oluyor. Bağlantı yerlerdinden baskı yapıyor. Tv soğukken bu çatırtıyı duymazsın. Normal yani.
Kapatıyotum soğusum diye 2 saat falan ama yine çıkıyor o sesler, hstta gece kapslıyken bile daha çok çıkıyor bu sesler
8 senelik, 4 yıl önce kısa devre nedeniyle tamir gördü
Zamanını en iyi tv siydi bu, 49 uh770v
4 yıl önce kısa devre yaptığı için ekran sanki insanın gözündeki tik gibi oynuyordu, bir sürü yere sordım çoğu ya at çöpe panel arızası yaptırmaya değmez dedi ya da 2000 civarı para istedi, en son internetten bi tamirci buldum adam tv yi aldı dükkana götürdü yarım saat sonra getirdi 350 lira gibi bi para vermiştim, tamircinin eline düşmeye gör, s*kmeden bırakmıyor
Yeni tv bakıyorum zaten yine LG, hangisimi tavsiye edersin Qned mi yoksa nonocell var uygun fiyatlı onlar nasıldır sence? Ys da damsunga mı geçmeliyim Qled falan? Olede hiç bulaşmak istemiyorum zaten
4 ay önce falan media marktta 65 inç samsung oled 64 bine falan geliyordu ama o zaman şartlar uygun diildi şimdi 95 bin falan 5000 bin ya da 7500 falan samsung çek veriyor, o zaman onu alabilsrydim iyiydi, bi nevi ystırım aracı resmen
Acelem yok ama dediğin gibi fiyatlar her geçen gün artıyor üstelil dolar stabil ve çok kontrollü yukarı hareket etmesine rağmen, bide kur şoku olsa ne tv ne telefon hiçbir şey alınmaz, bakalım ayda 2 kez falan mağazaları dolaşıyorum uygun fiyat bulduğum an yspıştırırım
Teşekkürler yorumlar için
Galiba düşman catlatiyor
Bu iyiydi baya iyiydi sjhjdg
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Soyer dostum, TV patlayacak hissi gerçekten insanın içini sıkıyor 😅
Kardeşim, o “çat çut” sesler genelde plastik kasanın ve iç metal aksamın ısınırken genleşip, soğurken büzülmesinden oluyor. Yaz sıcaklarıyla birlikte TV daha çok ısınıyor, kasadaki gerilim artıyor, bu yüzden sesler de daha belirginleşiyor.
Canım, eğer sesle beraber görüntüde bozulma, kapanma, yanık kokusu falan yoksa çoğu zaman normal kabul ediliyor. Yine de içim rahat etsin dersen, bir servise baktırmak güzel olur.