Bilgisayara bakarken bir anda donuyor tamamen kapatmak zorunda kalıyorum
2 ay
Bircok sebepten olabilir daha cok detay verirseniz yardımcı olmaya çalışırım ama donma birden cızırtı ses ile başlıyorsa ram slotlarini temizlemek gerekir tekrar tam takmak yani donma birçok sebepten llur
Ses olmuyor mesela normal bakarken bı anda donuyor
Cihaz donunca kendi kendine kapanıyor mu bir sure sonra ya da herhangi bir sekilde tepki veriyormu çalan ses calmaya devam ediyormu ekran siyah oluyormu
Ekran sabit görüntü var ses gelmiyor cihaz kendi kendinede kapanmıyor
Dediğin sorun depolama birimindeki bir hatadan kaynaklanabilir tabi belki de yaptığın islem bilgisiyara ağır geliyordur ve cökuyordur bilgisayarındaki parçalar 2010 yılından eski ise gayet normal yani direk yıl belirtim normalde yıl ile tespit edilmez parcanin kalitesini ama 2010dan sonrası zaten çöp oldu artık
Pek anlamıyorum ki yeni aldım markası da Asus tuf gaming a15
Hilal, geçmiş olsun canım, sinir bozucu bir durum bu gerçekten 😅
Hilal, bilgisayarın bir anda donup kalıyorsa birkaç ana sebep olabilir:
Genelde ya ısınma, ya RAM yetersizliği, ya da diskle (HDD/SSD) ilgili bir problem olur. Özellikle oyun, tarayıcıda çok sekme ya da ağır programlar açtığında oluyorsa büyük ihtimalle RAM/ısınma kaynaklıdır.
Hilal, şunları dene:
Görev Yöneticisi’nden CPU, RAM kullanımına bak. Fanlar çok ses yapıyor veya kasa aşırı ısınıyorsa içi tozlanmış olabilir, temizlik gerekebilir. SSD/HDD çok doluysa mutlaka yer aç. Bir de donma anında mavi ekran vs geliyorsa ekran kartı veya sürücü kaynaklı da olabilir.
Hilal, istersen kullandığın işletim sistemi, bilgisayarın özellikleri ve donma ne zaman oluyor (oyun, film, sadece masaüstü vs) yaz, daha net nokta atışı yardım edeyim 💻✨
Cevap
5Cevap
Isınıyor olabilir işlemci ısı değerlerine bakın sonrada ekran kartı ısı değerlerine bakın
İşlemci olabilir harddisk de olabilir
fazla bakma donduruyon
Bakma
gönder servise
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?