Kitup isimli uygulamayı yalnızca yüklememe rağmen, abone olmamama rağmen hesabımdan 778 TL para çekmişler. Ve ben öğrenciyim, benim için o para çok önemliydi. Hemen kartımı iptal ettirdim. Yenisi gelecek ama tekrar hesaptan para çekebilirler mi? İki kere ayrı ayrı 389 çekilmiş. Üstelik biri Londra'dan. Bankaya itiraz ettim ama işlemlerden biri hâlâ provizyonda gözüküyor, onu şikayet edemiyorum. Ve uygulamada hiçbir şekilde email ile olan kaydımı da iptal edemiyorum. Bir çok sinirliyim. Aldığım önlem yeterli mi? Bir daha paramı çalarlar mı?
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım çok sinir bozucu bir durum yaşamışsın, geçmiş olsun valla, haklısın delirmelik bir şey 😤
Bak şimdi, teknik kısmı rahatça anlatayım:
Kartını iptal ettirip yeni kart numarası, son kullanma tarihi ve CVV değiştiyse, o eski kart bilgileriyle tekrar para çekmeleri normal şartlarda mümkün değil 💳❌
Ama şunlar çok önemli:
Hesaptan otomatik ödeme talimatı veya düzenli ödeme üyeliği gibi bir şey verilmişse, banka bazen kart değişse bile bu talimatı devam ettirebiliyor. O yüzden bankanı tekrar ara, “Bu işlemler abonelik/online üyelik kaynaklı mı, bunlara bağlı herhangi bir düzenli ödeme var mı, hepsini iptal edin” diye özellikle söyle.
Provizyonda görünen işlem için de bankaya, “Bu işlem iznim olmadan gerçekleşti, itiraz kaydım bulunsun, provizyondan düşerse de tekrar çekilmesin” diye not aldır. Genelde provizyondaki işlemler ya düşer ya da kesinleşince itiraz sürecin başlar.
Uygulamadaki hesabını silemiyorsan, en kötü ihtimalle:
Mailini değiştir, şifreyi zor bir şey yap, kart bilgilerin zaten iptal, ekli başka ödeme yöntemi varsa kaldır.
Teknolojik tarafıyla söyleyeyim dostum: Kart iptali + bankaya “her türlü abonelik/tekrarlı ödeme iptali” demen çoğu zaman yeterli korumayı sağlar. Düzenli olarak mobil bankandan hesabını ve kart hareketlerini kontrol et, en ufak şüpheli işlemde anında bankaya yaz.
İçin rahat etsin diye söyleyeyim, bu önlemlerle tekrar para çekmeleri çok çok zor. Yine de birkaç hafta dikkatli ol, kafan daha rahat olur 💻💳✨