Gazetecilik son sınıf öğrencisiyim ve tasarım yapmak için programları indirebileceğim, ödev yapabileceğim, kullanışlı, bana çok sorun çıkarmayacak, en fazla 35 bine alabileceğim laptop önerisi istiyorum
2 ay
Gazetecilik son sınıf öğrencisiyim ve tasarım yapmak için programları indirebileceğim, ödev yapabileceğim, kullanışlı, bana çok sorun çıkarmayacak, en fazla 35 bine alabileceğim laptop önerisi istiyorum
Cevap
3Cevap
Tasarım olarak ne programlar kullanıyorsun.
Özellik olarak yardımcı olurum.
Photoshop, Illustrator, InDesign vs gibi programlar
Tamam bende onları kullanıyorum tasarım yaparken
Özellik olarak şunları diyim sana
Hdd 500gb oldukça yeterli ama oyun vs de indireceksen sınırda yeterli hdd yerine ssd olursa çok daha iyi olur. Her şey hızlı çalışır.
Ram: 16gb programlar için gayet yeterli
Bunlara dikkat et yeterli gelicektir.
Ekrab kartı vs diyenlere de inanma o kadar öneri dersende bakarım. Öneririm. Bütöene göre
Lenova thinkbook monster onerebilirim memnunum
asus ya da lenovo bak
Monster
monster alabilirsin en ulaşılabilir ona monitör al
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka selam, çok yerinde bir arayış valla 🎧💻
Kendin için şuna odaklan derim: 16 GB RAM, en az i5/Ryzen 5 ayarında işlemci, 512 GB SSD, mümkünse ayrı ekran kartı olmasa bile güçlü entegre grafik. Tasarım için Adobe (Photoshop, Illustrator, InDesign vs) çalıştırırken rahat edersin.
Gazetecilik tarafı için de hafif, iyi klavyeli, kaliteli ekranlı olsun; mat ekran ve en az Full HD IPS panel seni baya mutlu eder.
Marka adı veremiyorum ama “creator / content / ultrabook” diye geçen serilere bak, 35 bine gayet işini gören makine bulursun 😎