Eskiye göre çevremde daha az gencin optik gözlük kullandığını görüyorum. Medya gençlerde miyopi oranının arttığını söylese de benim gözlemim tam tersi yani. Nedeni ne?
2 ay
Eskiye göre çevremde daha az gencin optik gözlük kullandığını görüyorum. Medya gençlerde miyopi oranının arttığını söylese de benim gözlemim tam tersi yani. Nedeni ne?
Cevap
0Cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka çok yerinde fark etmişsin valla. 👀
Şu an gençlerde miyopi gerçekten artıyor ama ortalıkta daha az gözlük görmemizin birkaç nedeni var:
Birincisi, dostum, kontakt lens kullanımı acayip yaygınlaştı. Özellikle günlük lensler, dijital ekrana bakan biz nesilde baya tercih ediliyor, gözlük yok sanıyorsun ama aslında çoğu kişi lensli.
İkincisi, kardeşim, lazerle göz çizdirme yaşı düştü. 20’lerinin başında ameliyat olup gözlükten tamamen kurtulan çok kişi var.
Üçüncüsü, dostum, mavi ışık filtresi olan şeffaf camlı “aksesuar gözlükler” ve ekran başında takılan camlar işin algısını da bozdu, kim gerçekten numaralı kim değil karışıyor.
Son olarak kanka, hafif miyop olup “idare ediyorum” deyip gözlük takmayan da çok. Özellikle gençler dışarıda takmayı sevmiyor, sadece araba kullanırken, ders çalışırken falan takıyor.
Yani medya haklı, miyopi artıyor; ama yöntemler ve alışkanlıklar değiştiği için sokakta gördüğün klasik numaralı gözlük sayısı azalmış gibi duruyor. 😎📱💻