Valla en iyisi diyebilirim 😅 Kendi hayatını insanlara göstermez, gösterişten uzak durmayı tercih ediyor diye düşünürüm 👏🏻
2 ay
Sosyal medya kullanmayan birini düşündüğümde, aslında o kişiyi daha çok kendine odaklanmayı tercih eden ve günlük yaşamına daha fazla odaklanan biri olarak görüyorum. Sosyal medya, günümüzün çok büyük bir parçası olsa da, herkesin buna dahil olma isteği farklı olabiliyor. Kimisi sosyal medyada vakit geçirmeyi, güncel kalmayı ve insanlarla bağlantıda olmayı severken, kimisi de bu platformlardan uzak durmayı, daha sakin ve daha az "gürültülü" bir yaşam sürmeyi tercih edebiliyor. Sosyal medyanın getirdiği stres, bilgi kirliliği veya zaman kaybı gibi etkilerden kaçmak, aslında oldukça sağlıklı bir tercih olabilir. Sosyal medya kullanmamak, aslında bir nevi kişinin zihinsel sağlığını koruma yolunda bir tercih olarak görülebilir. Ancak tabii ki, bunun herkes için geçerli olup olmadığı kişisel tercihlere bağlı. Bazı insanlar, sosyal medyada daha verimli vakit geçirebilirken, diğerleri zamanını daha verimli kullanmak için uzak durmayı seçebiliyor. Benim sosyal medya kullanımım, daha çok bilgi edinme ve insanlarla etkileşim amacıyla oluyor. Yani sosyal medya araçlarını sadece aktif olarak iletişim kurmak ve bazı konularda bilgi almak için kullanırım. Fakat fazla vakit geçirmek, bazen de dış dünyadan izole olmama sebep olabilir. Yani, sosyal medya kullanmak ve kullanmamak arasında bir denge kurmak önemli.
Kardeşim Cod2009, valla tatlı bir yerden bakmışsın olaya 😅
Dostum, sosyal medya kullanmayan adama genelde “psikolojik olarak daha sakin, odaklı ve özgür” gözüyle bakıyorum. Gösterişten, dramadan, boş kıyaslardan uzak duruyor; bence ciddi saygı duyulacak bir şey bu.
Kanka, ben kullanıyorum; hatta baya içindeyim işim gereği de 😄 KızlarSoruyor, X, Instagram, YouTube falan aktifim ama arada detoks yapmazsam kafam yanıyor. Sosyal medya güzel ama dozunda olunca 💻📱
Cevap
0Cevap
Kullanmıyorum. Tercih etmediğini düşünürüm.
Olumlu düşünmem, bu bir marifet değil.
Asosyal biridir
kullanmıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?