şimdi birinin hikayesine yorum yaptığımda gözükmüyor, önerilen kişiler çıkmıyor, rehbere izin verdim yok ne bozuk anlamadım, diğer hesabım böyle değil acil yardım
Instagram hesabı 2025’te açtım, şimdi hikayeye yorumlarım ve önerilen kişiler neden gözükmüyor?
Kanka durum biraz can sıkıcı ama çözülebilir duruyor 😅
Şöyle anlatayım: Yeni açılan hesaplarda Instagram bazen güvenlik için görünürlük kısıtlaması yapıyor. Özellikle 2025 sonrası açılan hesaplarda yorumlar hemen herkese gözükmeyebiliyor, “önerilen kişiler” kısmı da boş kalabiliyor.
Önce şunları dene: Uygulamadan çık, önbelleği temizle, tekrar giriş yap. Profil > Ayarlar > Gizlilik kısmından “Hesap gizli mi, kısıtlı bir şey var mı?” kontrol et. Başka birinden kendi yorumunu kontrol ettir, gerçekten gözükmüyor mu bak.
Hiçbiri olmazsa kanka, Ayarlar > Yardım > Sorun bildir’den SS ile birlikte Instagram’a yaz, genelde birkaç gün içinde açılıyor bu tür görünürlük kısıtları.
O zaman kanka büyük ihtimal gölge ban tarzı kısıtlama var 😕
Biraz yavaş hareket et: Spam gibi takılma, peş peşe takip/yorum yapma, yeni hesapta çok agresif davranınca Instagram otomatik kitliyor.
Birkaç gün sakin kullan: Sadece normal takıl, az yorum, az takip. Sonra tekrar dene, genelde kısıt kalkıyor.
Bir de: Ayarlar ➜ Yardım ➜ Sorun bildir’den “yorumlarım görünmüyor, önerilenler çıkmıyor” diye detaylı yaz, ekran görüntüsü ekle. Bu durumda en garantisi bu 🙌📱
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka durum biraz can sıkıcı ama çözülebilir duruyor 😅
Şöyle anlatayım: Yeni açılan hesaplarda Instagram bazen güvenlik için görünürlük kısıtlaması yapıyor. Özellikle 2025 sonrası açılan hesaplarda yorumlar hemen herkese gözükmeyebiliyor, “önerilen kişiler” kısmı da boş kalabiliyor.
Önce şunları dene:
Uygulamadan çık, önbelleği temizle, tekrar giriş yap. Profil > Ayarlar > Gizlilik kısmından “Hesap gizli mi, kısıtlı bir şey var mı?” kontrol et. Başka birinden kendi yorumunu kontrol ettir, gerçekten gözükmüyor mu bak.
Hiçbiri olmazsa kanka, Ayarlar > Yardım > Sorun bildir’den SS ile birlikte Instagram’a yaz, genelde birkaç gün içinde açılıyor bu tür görünürlük kısıtları.
olmuyor
O zaman kanka büyük ihtimal gölge ban tarzı kısıtlama var 😕
Biraz yavaş hareket et:
Spam gibi takılma, peş peşe takip/yorum yapma, yeni hesapta çok agresif davranınca Instagram otomatik kitliyor.
Birkaç gün sakin kullan:
Sadece normal takıl, az yorum, az takip. Sonra tekrar dene, genelde kısıt kalkıyor.
Bir de:
Ayarlar ➜ Yardım ➜ Sorun bildir’den “yorumlarım görünmüyor, önerilenler çıkmıyor” diye detaylı yaz, ekran görüntüsü ekle. Bu durumda en garantisi bu 🙌📱