sahibinden facebook ya da letgo demeyin bulamadım maalesef, parça amaçlı hurda arızalı laptop başka nerelerde bulabilirim ya da burada elinde olup satmak isteyen varsa yardımcı olursanız sevinirim
2 ay
sahibinden facebook ya da letgo demeyin bulamadım maalesef, parça amaçlı hurda arızalı laptop başka nerelerde bulabilirim ya da burada elinde olup satmak isteyen varsa yardımcı olursanız sevinirim
Cevap
4Cevap
İkinci el bilgisayar ya da parça satan dükkanlara bakabilirsin.
İstanbuldaysan kadıköyde yazıcoğlu var oraya bak veya bit pazarlarını bi araştır
İstanbul'da değilim bulunduğum yerde bit pazarı yok, bilgisayarcı ve hurdacılarda baktım bulamadım
www.sahibinden.com/.../detay
sahibindende varmış işte anakart arızalı
istediğim marka model değil hocam her anakartın parçası her anakarta olmuyor soruyu sorarken marka model belirtmeyi unutmuşum
Belli bir marka model arıyorsan çok zor düşüncesideyim İstanbul gibi bir yerde bile bulmanı zorlaştırırken diğer illerde imkansıza yakın bir durum olur. İnternet kafe ve bilgisayar tamir edenlere sorup telefon numaranı bırak belki bir sonuç çıkar aklıma gelenler bu kadar şu an için
hocam bakalım umarım bir yerde denk gelir teşekkür ederim
Hangi parca için arıyorsun anakart mi
evet hocam nerden bulabilirim veya sizde var mı
marka model söyler misin
lenovo z50-70 i5 lazım burdaki bilgisayarcı direkt birebir anakart olursa donör kart olarak sorunsuzca kullanılır dedi aynı anakart ama i7 i3 olsa bile bazı parçalar uyuşmayabilir direkt i5 nm-a273 bulursan tüm parçalar uyar dedi, sanırım cihazların ömrü bu yıla kadarmış son zamanlarda bu model cihazı arızalanan çok kişi gördüm herkes yedek parçasını arıyor
anakartın sorunu ne de anakart değişimi öneriyor? Sen hangi sorunla gittin bilgisayarcıya ve sana ne dedi. İşlemci veya güney arızasında genelde anakart değişir. Başka servise de gösterdin mi
hocam işlemci veya güney köprüsü değil şarj entegresi, bios çipi, 3v 5v entegreleri direnç kondansatör mosfet veya soket gibi parçalar için lazımmış, mesela geçenlerde gigadevice marka bios çipi winbond marka ile değişti, geç görüntü basma sorunu vardı bu giderildi ama cihaz en az 10 yıllık olduğu için başka sorunlar patlak veriyor bilgisayarcı kişi arkadaşım olduğundan kendisi dedi bitane arızalı donör anakart bul cihaz işlemci arızası gibi değilde basit sorunlar yarattıkça parçalarını sökeriz takarız dedi. başka marka modelinde komponentleri uyarmış ama aynı anakart olursa parçalarda aynı olur diyince bende başka anakart parçası yerine orjinal olsun istedim.
Entegrelerin kimisi hali hazırda var zaten satış olarak. Bios çipi de herhangi marka olabilir önemli olan volt ve mb. Intel olduğu için clean me yapınca geç görüntü sorunu da çözülür zaten. Baktım fakat yok benim sitelerde Facebook falan bakabilirsin
Dolap gibi yerlerde vardır belki
dolap uygulamasını hiç kullanmadım ordan sadece eski kıyafetlerini satıyorlar diye biliyordum
ya maalesef cihazım arızalandı ve piyasada sıfır parçası yok ikinci el bir anakarttan parça sökülüp takılması gerek, cihaz içerisinde önemli dosyalarım verilerim var bu yüzden bilgisayarcılara hatta hurdacılara bile gidip baktım başka marka model anakart var ama uymuyor aynı marka model olmalı umarım dolap dediğiniz yerde denk gelirde bulurum
dolap uygulamasına baktım maalesef ihtiyacım olan parça yok, mesela hoparlör ekran dvd okuyucu gibi parçalarını satan var ama anakart satan yok şans işte ya
ara ara yine takip edicem belki düşer
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kardeşim selam, dert çok tanıdık, ben de sık sık hurda laptop kovalıyorum 💻🔧
Dostum öncelikle kendi çevreni yokla; okul, iş, akraba, komşu… İnsanlar bozuk laptopları yıllarca dolapta tutuyor, “atan da yok satan da” modunda. Bir sorunca bedavaya bile veren çıkıyor.
Kanka bir de bilgisayarcı tamircilerine git, “hurda/çöp köşesi” olur mutlaka. Çalışmayan, anakartı yanmış, kasası kırık cihazları çok ucuza veriyorlar. Geri dönüşüm/elektronik atık toplayan yerler de bazen hurda laptop kaynıyor, oraları da yokla derim.