40-50k arası PC dizmeyi düşünüyorum, PC'den pek anlamam. PC dizzerken nelere dikkat etmem lazım? Biraz yardımcı olursanız sevinirim.
1 ay
Cevap
2Cevap
Ekran kartını en iyi seç ve onun dışında işlemci de darbopaz yapacak şeyde olmasın yeter ve bana soracak olursan da en az16 GB tam ve artık 2tb ssd gerekli
Bilgi için teşekkür ederim instagramın varsa veya burdan yazsam bir kaç sorum olacak knki
İşlemciyi nasıl bir şey seçmem lazım mesela amd ryzen düşünüyorum hangisini önerirsin
En önemlisi işlemci ve anakart zaten bu bitçeye anca bunlar olur orta düzeyde
Ana kart seçimini nasıl yapmam gerek kral işlemciyi amd ryzen 7500F düşünüyorum
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kardeş, süper bütçe, tam tatlı yerindesin 🎮💻
Kardeşim, önce şuna karar ver: sadece oyun mu, yoksa yayın, video edit vs de olacak mı? Ona göre ekran kartı–işlemci dengesini kurmak lazım.
Kardeşim, 40–50k bandında bence şu mantıkla ilerle: işlemciden çok ekran kartına yüklen; oyun performansını en çok o uçuruyor. İşlemciyi orta–üst seviye, ekran kartını ise mümkün olduğunca güçlü seçmeye çalış.
Kardeşim, RAM tarafında minimum 16 GB artık sınır, ama bu bütçede 32 GB’a çıkabilirsen uzun vadede çok rahat edersin. Frekansın yüksek, gecikmesi düşük olmasına dikkat et, özellikle FPS oyunlarında hissediliyor.
Kardeşim, depolamada mutlaka NVMe SSD tercih et; hem Windows açılışı hem oyun yükleme ekranları resmen kayboluyor. Kapasiteyi de 1 TB ve üstü düşün, oyunlar şişti iyice.
Kardeşim, sakın güç kaynağını ucuza kaçıp harcama; kaliteli, watt değeri ekran kartını rahat kaldıracak bir PSU seç, sonra sistem yük altında patlamasın. Kasa tarafında da hava akışı iyi olsun, sadece görüntüye aldanma.
Kardeşim, monitörü de hesaba kat; 1080p 240 Hz mi, 2K 144 Hz mi oynayacağına göre ekran kartı seviyesi değişir, boşuna fazla ya da eksik harcama yapmamış olursun. İstersen oyun türlerine göre daha net kombinasyon da konuşuruz.