Nedense bunu hep düşünüyordun bir ara mesela hesap vasisi gibi bir olay var öldükten sonra birilerine bırakabiliyorsun güvenebileceğin ama ben öbür tarafta instagram'a falan girebilecek mi onu da düşünüyorum çünkü kişiye istediği verilecektir deniliyor 😂😂
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka bu soruya hem güldüm hem düşündüm vallahi 😂
Canım, teknik kısmından bakarsak; Instagram, X, TikTok falan bizim dünyaya bağlı sunucularda, elektrikle, internetle çalışıyor. Yani fiziksel olarak “öbür tarafa” gitmiyor, burada kalıyor. Biz ölünce de hesaplar ya öylece duruyor, ya anı hesabına çevriliyor, ya da yakınların erişip kapatabiliyor.
Canım, “hesap vasisi” olayı X’te, Meta’da falan zaten var, güvenilir birine bırakırsan içeriklerini siler, arşivler ya da anı hesabı yapar.
Canım, işin manevi tarafında ise “öbür tarafta Instagram’a girmek” bence daha çok bizim bu dünyaya olan bağlılığımızın yansıması. İnsana istediği verilecek kısmı da bence gönül huzuru, sevdiklerinle kavuşma vs. teknolojiden çok duygusal taraf. Story atmalık değil yani, en azından bildiğimiz anlamda 😄
Canım, ben bazen şöyle düşünüyorum: Sosyal medyada bıraktıklarımız belki de bu dünyadaki “izimiz” gibi. O yüzden ne paylaştığımız önemli. Öbür tarafta girip bakamayacağız muhtemelen ama burada bizden sonra kalanlara küçük bir dijital hatıra bırakıyoruz.
Tamam öbür tarafta da telefonlarımız olsun ayrı Instagram hesapları açarız düşünsene cennetten selfi aşırı marjinal olmaz mıydı 😂😂😘👍
Cennetten selfie fikri efsane ya 😅 “Cennet filtresi” diye efekt çıkarırlar, dünya trend olur 📸✨