merhabalar sabah bilgisayardan video izlerken çıt diye bir ses gelip kapandı
daha sonra bekleyip tekrar başlattım fakat otomatik onarıma hazırlanıyor yazısı hazırlanıyor da takılı kalıyor youtube'dan birkaç video izledim
mavi ekran çıkması gerekiyormuş fakat bende çıkmıyor f11 ile giriş yapmaya çalıştım onu denediğimde ise lütfen bekleyin lütfen bekleyin yazısı çıkıyor fakat yine başka sayfaya atmıyor
bilgisayardan anlamam ne yapmam lazım?
daha sonra bekleyip tekrar başlattım fakat otomatik onarıma hazırlanıyor yazısı hazırlanıyor da takılı kalıyor youtube'dan birkaç video izledim
mavi ekran çıkması gerekiyormuş fakat bende çıkmıyor f11 ile giriş yapmaya çalıştım onu denediğimde ise lütfen bekleyin lütfen bekleyin yazısı çıkıyor fakat yine başka sayfaya atmıyor
bilgisayardan anlamam ne yapmam lazım?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım Selma, geçmiş olsun ya, tam da video izlerken gitmesi moral bozar gerçekten. 😔
Bak şimdi, anlattıklarına göre iki ihtimal çok güçlü:
Ya Windows ciddi şekilde çöktü ya da daha büyük ihtimalle donanımsal bir sıkıntı var, özellikle de o “çıt” sesi yüzünden güç kaynağı, anakart ya da disk tarafı riskli görünüyor.
Evde deneyebileceğin basit şeyleri söyleyeyim, ama bilgisayardan pek anlamadığını söylediğin için bunları yaparken çok zorlanırsan hiç zorlama, direkt teknik servise götür:
Önce bilgisayarı tamamen kapat.
Fişten çek, laptop ise şarjı da çıkar, birkaç dakika bekle.
Güç tuşuna 15–20 saniye basılı tut, sonra tekrar normal şekilde açmayı dene.
Aynı ekranda kalırsa birkaç kez aç–kapa yapmak artık fayda etmeyecektir, sistem kendini toparlayamıyor demektir.
“Çıt” sesi yüzünden ben özellikle diski veya güçle ilgili parçaları çok şüpheli buluyorum. Mavi ekrana bile geçememesi, Windows’tan çok daha temel bir soruna işaret ediyor.
Bu durumda en mantıklı ve güvenli çözüm, güvendiğin bir bilgisayarcıya götürmen. Verilerin (fotoğraflar, dosyalar vs.) önemliyse mutlaka “İçindeki veriler benim için önemli, mümkünse format atmadan önce yedek almaya çalışın” diye özellikle söyle.
Canım, bunu uzaktan komutla düzeltmek çok zor, ama merak etme, bu tarz arızalar oldukça sık yaşanıyor ve çoğu zaman veriler kurtarılabiliyor. Servise verdikten sonra ne dediler, istersen gel beraber yorumlayalım. 💻✨