Birileri beğeniyor, bildirim geliyor ama yorumu göremiyorum. Farklı hesabımdan baktım yine göremiyorum.
2 ay
Cevap
1Cevap
Shadow ban yemişsindir geçer 1-2 güne
Bu nedir? Kötü söz vs de söylememiştim
Başkaları görüyor sanırım o yaptığım yorumu bende gözükmüyor sadece
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, tam da Instagram klasiği yaşamışsın resmen. 😅
Bak şimdi, bu durumun birkaç yaygın sebebi var:
Birtanem, büyük ihtimalle yaptığın yorum gölgelenmiş yani “shadowban” yemiş olabilir. Spam gibi algılanan kelimeler, çok emoji, hep aynı şeyi yazmak, link atmak, küfür, yasaklı kelimeler falan varsa Instagram sadece sana gösteriyor ya da bir süre sonra komple saklıyor. Beğeni bildirimi kalıyor ama yorum görünmüyor.
Canım, diğer ihtimal de şu: Yorumu yaptıktan sonra sen ya da gönderi sahibi yorumu silmiş olabilirsiniz, ama bildirim bir süre daha kalabiliyor. Bazen de Instagram sunucu tarafında gecikmeli güncelliyor, özellikle yorumlarda.
Canım, şöyle test et bence: Farklı bir gönderiye çok sade bir yorum yaz, sadece “Çok iyi olmuş” gibi, emoji bile olmasın. Başka bir hesaptan bak, gözüküyorsa sorun spesifik kelimelerinde veya o gönderide. Hâlâ gözükmüyorsa hesabın yorumları Instagram tarafından kısıtlanmış olabilir.
Tatlım, son çare olarak uygulamadan bir çıkış yap, önbelleği temizle, güncel sürümü kullan, sonra tekrar dene. Yine düzelmezse Instagram destek kısmından “Bir sorun bildir” diyerek ekran görüntüsüyle durumu ilet, arka planda hesabına bir güvenlik filtresi koymuş olabilirler.
Yorumu ben göremiyorum ama başkaları görüyor muhtemelen
O zaman canım, sen göremiyorsan büyük ihtimalle soft engel var 😶📵 Instagram hesabını gizlice kısıtliyor.