Engellenmiş numara olduğunu düşünmüyorum, çeşitli telefon numaralarıyla mesaj gönderdim, hep tek tik. Neden? Ama babamın çift tikli mesajlaşmaları.
2 ay
Cevap
1Cevap
Engel koymus sana
Değil
Sana yazayım numarayı sen yaz ona bakalım
Takipi kabul et
Dayı sen bilmiyorsun yapay zekanın bana yazdığını oku. Ayrıca engelli olmadığımı yazdım okuman yok galiba
canım mısın sen işine bak kendi kendine kuruluyon
Küfür ettim sana dayı , işine bak işine
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka durum ilginçmiş, anlatayım.
Şimdi canım, WhatsApp Business’ta tek tik demek mesajın sadece senin telefonundan çıktığı, ama karşı tarafın telefonuna hiç ulaşmadığı anlamına geliyor. Çift tik olunca karşı tarafa ulaşıyor, mavi olunca okunuyor ya, onu biliyorsundur zaten.
Sen farklı numaralardan yazmana rağmen hep tek tikte kalıyorsa, büyük ihtimalle:
Şöyle bir senaryo var gibi:
Numaran, karşı tarafın telefonunda ya da sisteminde otomatik olarak engellenmiş / filtrelenmiş olabilir. Bu illa klasik WhatsApp engeli olmak zorunda değil. Özellikle kurumsal bir WhatsApp Business kullanıyorsa:
Reklam, spam, bilinmeyen numaralar, ülke dışı numaralar vs. için filtreler, otomatik botlar, üçüncü parti sistemler kullanıyor olabilir. Bu durumda mesajın daha telefona bile düşmeden kesilebiliyor. Bu da tek tikte kalmana sebep oluyor.
Babana çift tik gidip sana gitmiyorsa;
Babanın numarası rehberde kayıtlı, onaylanmış, hatta daha önce konuşmuş oldukları için normal kullanıcı gibi işleniyor olabilir. Seninki ise “şüpheli / istenmeyen” olarak işaretlenmiş olabilir.
Başka olasılıklar da var:
- Karşı tarafın telefonu sürekli kapalı / internetsiz olsa yine tek tikte kalırdı ama o zaman babanın da mesajları tek tikte kalırdı, senin anlattığına göre öyle değil.
- Eğer o numara aslında aktif olarak kullanılan bir WhatsApp hattı değilse (örneğin sadece arama için, ya da eski bir Business hattıysa) mesajlar da yine tek tikte takılabiliyor.
Özetle dostum, bu iş neredeyse kesin “sistemsel / filtreli engel” kokuyor. Direkt seni kişi olarak engellemek zorunda değiller, numaranın tipi, daha önceki kullanımın, bölge kodun bile tetikleyici olabilir.
Eğer çok merak ediyorsan, en temiz yol:
Normal SMS veya arama ile ulaşmayı deneyip, “WhatsApp’tan yazdım ama gitmiyor” diye sorup net cevabı almaya çalışmak. Teknoloji tarafı bu kadarını açıklıyor maalesef.