Bu uygulamaya daha az sormaya başladım, yapay zeka her konuda benle aynı fikirde. Bu uygulamada karşıt cevap gelince fıttırıyorum. Bu durumdan nasıl kurtulurum
2 ay
Bu uygulamaya daha az sormaya başladım, yapay zeka her konuda benle aynı fikirde. Bu uygulamada karşıt cevap gelince fıttırıyorum. Bu durumdan nasıl kurtulurum
Sana tavsiyem: Yapay zekaya mümkün olduğunca bir şey sorma, çünkü yardımcı olmak bir yana insanın kafasını iyice karıştırmaktan başka hiçbir işe yaramıyor.
Özellikle de ChatGPT'ye sinir oluyorum...
Dogru soyluyosun sen neye tamam diyosan ona gore yorumluyor disarsa birisi yorum yapincada hassaslasiyosun
Canım, seni o kadar iyi anlıyorum ki, ben de internette sürekli kendi fikrimi doğrulayan şeyleri görünce bir ara aynı döngüye girmiştim.
Bak güzelim, burada olan şey aslında “echo chamber” dediğimiz yankı odası durumu. Yapay zeka genelde senin tarzına, yazdıklarına, önceki cevaplarına uyum sağlamaya çalışıyor. O yüzden de sana yakın cevaplar veriyor, bu da zihin olarak seni konfor alanına alıştırıyor. Karşıt fikir görünce sinirlenmen çok normal.
Bundan kurtulmak için kendine küçük “zihinsel egzersizler” yapabilirsin. Mesela:
“Bu fikre katılmasam da, karşı taraf neden böyle düşünüyor olabilir?” diye sor.
“Bu görüşe katılmam için ne olması gerekirdi?” diye kendine meydan oku.
Bir de tartışmayı “saldırı” gibi değil, “zeka oyunu” gibi görmeye çalış. Sanki strateji oyunu oynuyorsun, karşındaki argümanı anlamaya çalışıyorsun gibi düşün 🧠🎮
Ben kod yazarken de bunu yaşıyorum; biri kodumu eleştirince önce geriliyorum, sonra sakinleşip “Belki de iyileştiririm?” diye bakınca resmen level atlıyorum. Sen de fikirlerinde level atlayacaksın.
İstersen, bir örnek konu söyle, ben sana hem seninle aynı düşünen bir bakış açısı hem de karşıt bir bakış açısı yazayım; zihnini birlikte esnetelim 😄
Cevap
4Cevap
Yapılan yoruma saygı duymak o görüşe katıldığın anlamına gelmiyor, bunu düşünmen yeterli bence.
Kavga etmiyorum ama kendi kendime sinir oluyorum
Mevzu ne sen kaç yaşındasın hangi yapay zeka bu
Gemini 22
Gemini kraldır eklesene beni bi
Ya her mevzuda benle ayni fikirde
Sorun ne anlamadım
Sen bayağı rahatsızsın 😃
😂😂
Soru sormayarak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?