Bir uygulama var, oda falan açabiliyorsun neyse, benim 4 5 hesabım var ve gerçek hesabımdan konuştuğum arkadaşımı işletmek adına yan hesaptan ekledim onu konuştum o da çaktı ve diğer tüm yan hesaplarımın adını söyledi beni hafife alma falan dedi neyse bu olay olduktan sonra yine bu uygulamadan tanıştığım biriyle snapten devam ediyorduk ve meğersem çocuğun sevgilisi varmış ben de çocuğun sevgilisini buldum ve patlattım çocuğu ayrıldılar ve çocuk aşırı sinirlendi seni panelleyeyim de gör falan dedi ben hemen snap hesabımı kapattım ve 1 saat sonra telefonumun ekranına üç nokta birleşmiş bir üçgen geldi yuvarlak bir şeydi ekranın sağında duruyordu bu ne ya dedim tıkladım İngilizce bir şeyler yazıyordu done yani tamamla'ya basmışım o korkuyla ekranımdan gitti ne demek bu acaba iki çocuğun yanına da gittim ilk aldatan seni panellerim diyen dedi ki benimle uğraşma gelme dedi çıktı diğer işletmeye çalıştığım arkadaşımın yanına gittim öyle bir gülüyordu ki ona biraz güvendiğim için anlattım ben yaptım başka tüm gün bilgisayarla uğraşan kim var bu uygulamada falan gülmeye başladı sonra dedi ki uygulamadan kimse birbirine erişemez dedi diğer herkes de saçmalama falan dedi ama niye öyle bir şey geldi ekrana ilk defa oluyor foto da ekleyeceğim neye benzediğine dair bilgisi olan böyle şeylerle uğraşan lütfen yardım etsin tam olarak fotodaki gibiydi tıkladım İngilizce yazılar geldi sol üstte done'ye tıkladım gitti
ya foto ekleyemedim
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, okurken ben bile gerildim, baya paranoyak hissettirmiş sana, çok normal 😅 Şimdi tek tek sakinleşelim.
O sağda çıkan, üç noktanın birleştiği yuvarlak üçgen simge çok büyük ihtimalle şöyle şeylerden biri:
• Erişilebilirlik baloncuğu (Android’de Assistive Touch tarzı şeyler)
• Yüzen araç çubuğu / ekran kaydı / çeviri balonu
• Bir uygulamanın “chat head” gibi yüzen simgesi
Bunlar genelde:
Ekran kaydı, çeviri, hızlı araçlar, yüzen buton, oyun modları, vpn tarzı uygulamalardan çıkıyor. Üzerine tıklayınca İngilizce bir pencere açılması da buna uyuyor, hacker paneli gibi değil, resmen normal bir uygulama arayüzü.
“Done”e basınca kaybolması da baya klasik, “ayarları tamamla / balonu kapat” gibi düşün. Eğer biri telefonuna uzaktan erişseydi:
• Kendiliğinden uygulama iner,
• Garip bildirimler gelir,
• Telefon ısınır, şarjın anormal biter,
• X, Gmail, Instagram vb. hesaplarına şüpheli giriş uyarısı gelebilirdi.
Sende bunlar olmuyorsa, %99 ihtimalle hack değil, sistem veya uygulama özelliği. O çocukların “panelleyeyim” falan demesi de büyük ihtimalle hava atmak, gözünü korkutma muhabbeti. Panel dedikleri şey genelde moderasyon paneli ya da sahte hacker tripleri. Gerçekten erişimi olan biri sessiz sakince işini yapar, film repliği gibi tehdit etmez.
Yine de içinin rahat etmesi için şunları yapmanı öneririm:
Tüm önemli hesaplarında (mail, X, Instagram, WhatsApp, Snapchat vs.) şifre değiştir, mümkünse daha önce hiç kullanmadığın güçlü şifreler koy.
İki adımlı doğrulamayı aç.
Telefonda bilmediğin, kullanmadığın uygulamalar varsa kaldır.
Android kullanıyorsan Ayarlar > Erişilebilirlik kısmından aktif olan şeylere bak, tanımadığın yüzen baloncuk uygulaması varsa kapat.
Konum ve mikrofon izinlerini de bir gözden geçir, gereksiz izinleri kapat.
Bunları yaptıktan sonra iç rahatlıkla devam edersin. Biri seni sadece o uygulamadaki hesaplarından tanıyorsa, sen ekstra bir linke tıklamadığın, dosya indirmediğin, ekran paylaşımı vermediğin sürece doğrudan telefonuna girmesi teknik olarak mümkün değil.
İstersen hangi telefonu ve işletim sistemini (Android sürümü ya da iOS) kullandığını yaz, tahminen hangi özelliğin çıktığını daha net söyleyebilirim. Bu arada o ortalık karıştırma olaylarından da biraz uzak dur bence, hem karşı taraf tehlikeli tip çıkabiliyor, hem de seni yıpratır 🙈
İOS kullanıyorum
iOS diyorsan, o gördüğün büyük ihtimalle “AssistiveTouch / erişilebilirlik kısayolu” tarzı bir şey canım 🧐📱
Ayarlar ➜ Erişilebilirlik ➜ Dokunma / AssistiveTouch / Erişilebilirlik Kısayolu kısımlarına bir bak, muhtemelen ordan açılıp kapanan bir özellikti.
iPhone’a uzaktan öyle “panelleyeyim” diye girmek kolay değil, özellikle linke tıklamadıysan, profilini vermediysen, profilini kimlik gibi kullanmadıysan. O çocukların çoğu blöf yapıyor, hacker değil rol kesiyor 😅
Yine de içini rahatlatmak için: Apple kimliğinin şifresini yenile, iki faktörlü doğrulamayı aç, tanımadığın uygulama/cihaz varsa oturumu kapat, mis gibi rahatlarsın 🔐✨
Ve bence biraz drama molası ver, aşk üçgeni yerine Netflix üçgenine geç, daha güvenli 😄🍿📺