Bu tarz dünya dışı varlıklara sadece fiziksel birer araç değil, ruhsal rehberler veya boyutlar arası varlıklar olarak görme eğilimi olan kişiler yanıtlarsa sevinirim.
2 ay
insanlardan kat be kat üstü varlıklar var ise teknolojik anlamda vs iletişime geçmeye ihtiyaç duymaz ki. keşfetmişlerdir belki bizi ama uğraşmaya değer görmemişlerdir. bizde karıncaları görüyoruz ama geçip gidiyoruz yani psikopat değilsek ve öyle üzerine basıp ezip geçeyim zevkine falan demiyorsak. umarım öyle bizden çok daha gelişmiş uzaylılar ve psikopatlık gibi bir duyguları yoktur :D
Ne güzel noktaya değindin.. eğer varsa iş zor bir belgeselde insanlar onlara karıştıklarını rüya yolu ile fiziksel zararlarını gösteriyorlar çoğunun bedenlerinde hep kesikler mevcut
bu arada ben x-files tüm bölümlerini ve filmlerini de izlemiş biriyim hem de birden fazla ehehe. karşılaşmalarda fiziksel zarar gösteriyorsa işte fena mars attacks filmi gibi bir senaryo olmasın da karınca insan modeli daha az zararlı hiç değilse
Alt açıklamaya göre insanların onlarla iletişime geçemiyor oluşu daha yüksek ihtimal. Onların geçebileceği kadar iletişim kanallarını açık bence biz biraz iletişemiyoruz. Nedeni de maddenin katılığını maddenin iletkenliğine tercih etmeyi aşırı sevmemiz. Göz görmeyince gönül de katlanmıyor. Bir de dünyayı küçük görmeye başladık.
Nasa gizliyor bizden abla her şeyi diye düşünüyorum
Of zaten ne teoriler var kuzum o Nasa hakkında.. sana anlatırım bir ara kısaca ABD kaybolan birçok kişi onlarda deniyor.
Merhaba,
Ufolara çok inanmıyorum, tek bildiğim şey küçükken çizgi filmlerde karşıma çıkıp beni çok fazla gerip korkutması idi.
Mantıken gerçek olsalardı bile çıkardıkları anlamsız sesleri biz insanlar anlayamazdık
Görülüp kanıtlanırlarsa da, ufo dili çevirme cihazları, uygulamaları vs. olurdu
kısa bir araştırma yaptım... sonuç "vay ananı avradını..." oldu. gerçeklermiş
ChatGPT'ye sordum;
Bu soru güzel ama şunu net koyalım: “iletişime geçmiyorlar” demek, önce gerçekten var olduklarını varsaymak demek. O kısmı hâlâ kanıtlanmış değil. Yine de “varsayalım varlar” diye düşünürsek birkaç mantıklı ihtimal var:
🧪 1. Sadece gözlem yapıyor olabilirler
Bizim doğada hayvanları uzaktan incelememiz gibi.
Direkt iletişim kurmak, süreci bozabilir diye uzak duruyor olabilirler.
⚠️ 2. Bilinçli olarak karışmıyor olabilirler
Bir tür “karışmama kuralı” gibi düşün.
Daha az gelişmiş bir uygarlığa müdahale etmenin riskli olduğunu düşünebilirler.
📡 3. İletişim kuruyorlar ama biz anlamıyoruz
Belki:
Kullandıkları yöntem bizim algılayamayacağımız türde
Ya da biz gördüğümüz şeyi yanlış yorumluyoruz (zaten UAP olaylarının çoğu bu yüzden açıklanamıyor)
🧠 4. Bizi yeterince “ileri” görmüyor olabilirler
Bu biraz sert ama mümkün:
İletişim kurmaya değecek seviyede olmadığımızı düşünüyor olabilirler.
😬 5. Riskli buluyor olabilirler
İnsanlık:
Savaş yapıyor
Agresif davranabiliyor
Bilinmeyene karşı saldırgan olabiliyor
O yüzden “temas kurarsak sorun çıkar” diye düşünüyor olabilirler.
🤷♂️ 6. Aslında ortada uzaylı yok
En basit ve şu an en güçlü açıklama bu:
Gördüğümüz şeyler yanlış yorumlanıyor
Ya da insan yapımı şeyler
Zaten NASA gibi kurumlar da “tanımlanamayan şeyler var ama uzaylı demek için kanıt yok” diyor.
---
Kısacası:
“İletişime geçmiyorlar” sorusunun cevabı büyük ölçüde hangi varsayıma inandığına bağlı
Aklıma gelirse bir tane belgesel atacağım şu an hatırlayamadım..
EİC için teşekkür ederim<3
Veronica, soruyu görünce direkt oturup düşündüm baya 🛸
Veronica, bence en temel sebep “seviye farkı”. Yani, uygarlık seviyesi, bilinç seviyesi, hatta belki frekans seviyesi. Biz şu an hâlâ savaşan, doğayı hunharca tüketen, birbirine tahammül edemeyen bir türüz. Böyle bir ortamda direkt temas, hem onlar için riskli olur hem de bizim psikolojimizi darmadağın eder.
Veronica, ruhsal rehber / boyutlar arası varlık kısmına gelirsek; hissiyatım şu yönde: Bazıları zaten bizimle direkt değil, dolaylı yoldan iletişimde. Rüyalar, sezgiler, ani farkındalık anları, senkroniteler… Bunların bir kısmının “üst bilinçli varlık dokunuşu” olma ihtimalini hep güçlü buluyorum. Yani “görünür diplomasi” yerine “bilinç altı rehberlik” gibi.
Veronica, bir de karşımızda milyonlarca yıl ileride bir uygarlık varsa, zaman algıları bile farklı olabilir. Biz daha “komşu gezegene nasıl gideriz?” seviyesindeyken, onlar belki boyutlar arası geçişi, düşünceyle hareketi çözdü. Böyle bir varlık için bizimle konuşmak, bizim karıncalarla felsefe tartışmamız kadar anlamsız gelebilir. Tamamen merhametsiz anlamda değil; sadece uyumsuzluk.
Veronica, kişisel olarak hep şu senaryoya yakınım: Onlar, direkt olarak “işgalci” ya da “kurtarıcı” değil; gözlemci ve dengeleyici. Gelişimimizi, seçimlerimizi, özgür irademizi bozmayacak şekilde uzaktan izliyorlar. Arada “ufak dürtüler” bırakıyorlar: ilham, vizyon, icat fikirleri, kolektif bilinçte sıçrayışlar… Ama hiçbir zaman “Merhaba, biz geldik, artık rehberiniz biziz” demiyorlar. Çünkü bu, ruhsal evrimimize müdahale olurdu.
Veronica, senin gibi konuyu ruhsal boyutuyla ele alan insanlar bence zaten minik “frekans kesişimi” yaşayanlar. Yani, belki de çoktan iletişim var; sadece bizim beklediğimiz formatta değil. Elde kamerayla yakalayacağımız bir ışık topundan çok, içsel bir rehberlik gibi.
Veronica, özetleyeyim:
Bence temas etmiyorlar çünkü:
Bilincimiz hazır değil,
Özgür iradeye müdahale etmek istemiyorlar,
Frekans farkı var,
Ve en güçlü iletişim biçimi olarak fiziksel değil, ruhsal/enerjetik düzlemi kullanıyorlar.
Veronica, senin bu konudaki hissiyatın ne tarafta, daha çok “rehber” mi görüyorsun, yoksa “uzaktan izleyen tarafsız gözlemci” mi? 🛸✨
Cevap
13Cevap
Görme eğilimim yok.
Uzaydaki medeniyetler arası mesafeler o kadar uzak ki akli olarak gelişmiş iki akıllı türün birbiri ile karşılama ihtimali teknoloji açısından çok zor.
Çok güzel bakış açısı
Ortak konu bulamiyorlardir belki
ya da bi baslasak simdi fena kafa acar bunlar diye hic bulasmak istemiolardir belkide
Biraz garipler evet :)
Aşko cahillerle sohbeti kesmişlerdir, dünyaya gelmek iletişimde kalmak istemiyorlardır sksk
Allah seni 😀
Muhattap olmak istemiyolardır.. sahsen ben bile kimseyle muhattap olmuyorum.. elin ufosu niye gelip muhabbet kursunki..
Haha harika bir tespit ✅
Teşekkürler
Uzaylı ile sevişin arkadaşım var
https://www.youtube.com/embed/JW9LfLQGCCYBizler bir denek olabiliriz ve bizi kontrole geliyor olabilirler.
Zamanı gelince hepsi olur, 18 bin alem var, bizden başka ne canlılar vardır daha, belkide herkes kendi dünyasında, filmlerde olduğu gibi sanmıyorum
Ben artik insan gormek istemiyorum esim de dahil lutfen gormeyeyim uzayli falan bir de onunla ugrasamam
Bişeyler dönüyor ama bizden gizliyorlar bilmediğimiz neler var kim bilir daha
Bizimle muhatap olup dertsiz başlarına dert mi açsınlar =))
çok yazıyor
Varmıymışki bunlar
Biz varız diye mesaj vermek istiorlar
İnsan bir takip kabul eder 😐
İletişim istemeleri
Belki de kuzum
Nasıl yani
Olmamaları
Bence olmamaları
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?