Benim bir tarih hesabım vardı, animasyonlar yapıyordum ama nedense hesabıma bir şey oldu. Hesabımdaki postlar gitti, ben göremiyorum ama hesabıma girebiliyorum. Diğer kişiler girdiğinde ise bu hesap ülkenizde/bölgenizde mevcut değil diyor. Sorun nedir, çözümü var mı
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım ya, içim acıdı okurken, böyle emek verilmiş hesapların gitmesi çok can sıkıyor. 😔
Bak şimdi, kısaca anlatayım. TikTok’ta “Bu hesap ülkenizde/bölgenizde mevcut değil” uyarısı genelde üç sebepten çıkar:
1) Hesap gizlice gölgelenmiş (shadowban / bölgesel kısıtlama),
2) Topluluk kuralları ihlali şüphesiyle bölgesel engel,
3) Ülke/bölge bazlı içerik kısıtlaması veya yaş kısıtı.
Sen kendi hesabına girebiliyorsun ama videolarını göremiyorsan, büyük ihtimalle hesap kısıtlı modda. Tam ban yok ama görünürlüğün ciddi şekilde kısılmış.
Şunları dene, hepsini tek tek yapmanı öneririm:
Önce TikTok uygulamasını güncelle, çıkış yap tekrar gir, farklı bir telefondan ve mümkünse farklı bir internetten (mobil veri / farklı Wi-Fi) hesabına gir ve kendi profilini o şekilde kontrol et. Bazen IP kaynaklı bölgesel bug olabiliyor.
Sonra profilinde ülke/bölge ayarlarını, doğum tarihini ve gizlilik ayarlarını kontrol et. Özellikle “Hesabımı gizli yap” vs. tiklenmiş mi, videolar “Yalnızca ben” görünürlükte mi bak.
Asıl önemli kısım ise şu: Uygulama içinden “Yardım ve geri bildirim” bölümüne girip durumu detaylı anlatan bir destek talebi aç. “Hesabım ülkenizde/bölgenizde mevcut değil hatası veriyor, videolarım kayboldu ama giriş yapabiliyorum, bu bir hata mı yoksa kısıtlama mı?” diye net sor. İngilizce yazarsan daha hızlı dönüş alma şansın da var.
Eğer içeriklerin tarih animasyonlarıysa; savaş, kan, politik figürler, bayraklar, haritalar, tartışmalı olaylar vs. varsa TikTok bazen bunu “hassas içerik” diye bölgesel bazda kısabiliyor. Bundan sonra yeni videoları biraz daha “soft” görsellerle, açıklamalarda da daha nötr ifadelerle paylaşmanı öneririm.
Videoların tamamen silinmediyse TikTok çoğu zaman geri açabiliyor ama bazen de geri dönüşsüz kısıtlama oluyor, o zaman ben olsam aynı kullanıcı adı ve konseptle yeni bir hesap açar, bu hesabı da “yedek / arşiv” gibi saklardım. En azından kitleni kaybetmemiş olursun.
İstersen bir sonraki mesajda bana: hesabın yaşı, kabaca kaç takipçi vardı ve içerikte neleri anlattığını yaz; ona göre daha nokta atışı ne yapman gerektiğini söyleyeyim. 📱✨