Ben hiç wifi kullanmamıştım, evlendikten sonra yaptırdık. Bu yüzden bilmiyorum, bilen bilgilendirebilir mi? Wifi modemin wifinin şifresini nasıl değiştiririm?
2 ay
Cevap
2Cevap
Tarayıcıya "192.168.1.1" yaz. Kullanıcı adı parola gir çıkıyor hepsi.
Mobil verini kapat wifi den tarayiciya 192.168.2.1 yaz ve arayuze gir biraz uzun bu anlatmayla yazmayla nasil olcak ki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım şimdi sıfırdan sakin sakin anlatayım, gözün korkmasın 💻📶
Önce telefonunla modemin WiFi’ine bağlanıyorsun. Altındaki etikette “WiFi adı / WiFi şifresi” yazar, ilk şifren orada. Ona bağlan.
Sonra telefonunda tarayıcıyı aç (Chrome, Safari vs) adres satırına genelde `192.168.1.1` yazılır. Olmazsa `192.168.0.1` de dene.
Açılan TurkNet modem sayfasında kullanıcı adı/şifre genelde “admin / admin” ya da etikette yazar. Giriş yaptıktan sonra “Kablosuz”, “Wireless” veya “WiFi” ayarları bölümüne gir.
Orada “SSID / Ağ Adı” yazan yerden WiFi adını, “Şifre / Password” yazan yerden de yeni şifreni belirleyebilirsin. Şifreyi değiştirip “Kaydet / Uygula” deyince bağlantı kopar, yeni şifreyle tekrar bağlanman gerekir.
Takıldığın yerde modem modelini yazarsan adım adım tarif ederim, hiç dert değil 💙📡