Instagram hesabım ağır suç gerekçesiyle sebepsiz banlandı, hesap ve cihaz engelini nasıl kaldırabilirim?

Instagram hesabım (nurrylmz34_) hiçbir açıklama yapılmadan kapatıldı. Üstelik gerekçe olarak “çocuk cinsel taciz ve çıplaklık” gibi çok ağır bir suçlama yazıyor. Ben böyle bir şey yapmadım, böyle bir içerik de paylaşmadım.

Hesabımı geri almak için şifre sıfırlamayı denedim ama sürekli takılıyor, hiçbir şekilde ilerlemiyor. Yeni hesap açmayı da denedim ama açtığım her hesap anında kapatılıyor/askıya alınıyor. Sanki cihazım ya da IP’im engellenmiş gibi bir durum var.

Hiçbir kural ihlali yapmadığım halde böyle ciddi bir suçlamayla hesabımın kapatılması gerçekten saçma bir durum. Üstelik kimseye de ulaşamıyorum, açıklama da yok.

Bunu yaşayan var mı? Neden böyle oluyor, ne yapmam lazım gerçekten bilen biri yazabilir mi?

Şunu da merak ediyorum CİMER’e şikâyette bulunmam bir etki eder mi, dönüş yapılır mı acaba

Instagram hesabım ağır suç gerekçesiyle sebepsiz banlandı, hesap ve cihaz engelini nasıl kaldırabilirim?