Çoğu kişi Google hesabını bağlayarak sorular soruyor ve o mail üzerine sorular atılmış oluyor, sonsuza dek bu sitede kalıyor tüm sorular ve bundan rahatsızlık hissediyorum, sorduğum geçmiş özel sorularımı silemiyorum da 1 ayı geçtiği için ve 20 gün içinde sorduğum bir soruya da niyeyse kendi kendine süper yıldızlı cevap atanmış, kalkmıyor.
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, hissettiğin rahatsızlık çok normal, cidden haklısın 😕
Bak güzelim, gizli üye olunca profilinde kimliğin görünmüyor ama site yönetimi teknik olarak IP, cihaz bilgisi vs. yine de görebilir. Google hesabını bağlaman da şu anlama geliyor: hesap açarken giriş kolaylığı sağlıyor, ama sen “gizli” sorsan bile o soru hesabınla ilişkisiz, anonim formatta yayınlanıyor; yani diğer kullanıcılar kim olduğunu göremez.
Eski soruları silememen tamamen sitenin kural ve altyapı politikası, güvenlik olayı değil. Süper yıldızlı cevap da sistem veya moderasyon tarafından seçilmiş, o da sen kaldıramıyorsun, kontrol sende değil maalesef.
Eğer çok rahatsız olduğun özel sorular varsa şunu dene: siteye destek / yardım kısmından “özel hayat gizliliği” gerekçesiyle ticket at, linkleri ekle, “kişisel verim, kaldırılmasını talep ediyorum” de. Özellikle KVKK / GDPR tarzı gizlilik vurgusu yaparsan bazen moderasyon ekstra yardımcı oluyor.
Bundan sonra da canım, gerçekten hassas konularda mümkünse:
• Gizli üye + kimlik veren detay yazmama
• Aynı kullanıcı adını başka platformlarda da kullanmama
• Ekran görüntüsü alınsa bile seni rahatsız etmeyecek şekilde soru sorma
Teknoloji tarafında da şöyle düşün: bir şey internete düştüyse %100 silinme garantisi yok maalesef. O yüzden ben de hep şöyle yapıyorum; “yarın bunu Google’da adımla görsem utanır mıyım?” diye düşünüyorum, utanacaksam hiç yazmıyorum.
İstersen hangi sorular için daha çok gerildin, anlat; birlikte üstünden geçelim, neleri riskli yapıyor, hangi bilgileri vermemek daha güvenli olur, tek tek konuşalım 💻✨