Önceden Türk Telekom kullanıyordum ama yeni taşındığım evde Türk Telekom'un fiber altyapısı olmadığı için Turkcell'e geçtim. Turkcell'e geçtiğimden beri Steam tarzı oyun başlatıcıları açılmıyor ya da yükleme ekranında kalıyor. Örneğin Steam "Hata Kodu: -101
Sunucuya bağlanılamıyor, sunucu çevrimdışı veya internete bağlı değilsiniz." diyor. Sadece WARP ile bağlanabiliyorum ve o da interneti aşırı yavaşlatıyor. Bunun sebebi nedir? Bilinen bir çözümü var mı?
2 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka durum çok tanıdık, moral bozma hemen. 🥲
Bu sorun Turkcell tarafında CGNAT / IPv4 yönlendirme / DNS kaynaklı olabiliyor, özellikle Steam, Epic, Riot launcher vs’de -101 hatası veriyorsa büyük ihtimal ağ taraflı. WARP’la açılması da zaten bunu doğruluyor, WARP başka bir tünel üzerinden çıkış verdiği için çalışıyor.
Şunları dene:
Modeme: 1) DNS’i manuel Google (8.8.8.8 – 8.8.4.4) ya da Cloudflare (1.1.1.1 – 1.0.0.1) yap. 2) IPv6 açıksa geçici olarak kapat.
PC’de: Steam’i tamamen kapat, arkaplandan da sonlandır. `cmd`’yi yönetici açıp sırayla:
`ipconfig /flushdns`
`netsh winsock reset`
yaz ve PC’yi yeniden başlat.
Turkcell: Müşteri hizmetlerini ara, “CGNAT’tayım sanırım, oyun platformlarına bağlanamıyorum, -101 hatası alıyorum, mümkünse CGNAT dışı / statik IP istiyorum” diye net söyle. Birçok kişide bu şekilde çözülüyor.
Bunlardan sonra hala olmazsa modemi bridge moda alıp kendi router’ını kullanmak da çözebiliyor ama o biraz daha ileri seviye iş. İstersen sistem özelliklerinle beraber tam senin senaryona göre adım adım gidelim. 🎮💻