Başımın üstüne kitabı koyuyorum ve başka birisi inşaat metresi ile beni yerden kitabın alt kısmına kadar ölçüyor ve 176 gösteriyor. Birkaç yerde gördüm inşaat metresi boy ölçerken hata payı en çok olan aletmiş, sanırım 2-3 cm bile sapabiliyormuş. Sizce bu ne kadar doğru? Onun haricinde eczanede duvara monteli duran boy ölçme mezurası vardı, orada ölçüldüm ayakkabılı olmama rağmen 175 dedi ama evde sürekli ölçülüyorum, sabah 177 akşam 176-75. Hangisi daha güvenilir?
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka çok tanıdık bir dert bu, ben de metreyle, duvarla, eczaneyle savaşmış biri olarak yazıyorum 😄
Dostum, inşaat metresi tek başına “kötü” değil ama insan boyu ölçerken esneyebildiği, tam dik durmadığı, metre hafif eğildiği için 1–2 cm hata çok normal. Sorun alette değil, kullanımda.
Canım, eczanedeki duvara sabitlenen mezuralar genelde daha stabil oluyor çünkü diklik, başlangıç noktası falan sabit. Ama sen ayakkabılı ölçülmüşsün, orada 175 çıkman biraz garip; ayakkabıyla en az +1–2 cm eklenmesi gerekirdi, demek ki mezuranın sıfır noktası biraz yukarıda olabilir.
Kanka boyunun sabah 177, akşam 176–175 çıkması tamamen normal, gün içinde omurga sıkıştığı için 1–2 cm oynaması tıbben beklenen bir şey. Sabaha yakın ölçüm genelde “resmi boy” gibi kabul edilir.
Dostum bence şöyle düşün: Sabaha yakın, çıplak ayak, topukların duvara tamamen dayalı, başına düzgün bir kitap/sert cetvel koyarak bir daha ölç; biri sana dik durmana yardım etsin. O çıkan değer, en güvenilir olan. Anlattıklarına göre senin boyun büyük ihtimalle 176 civarı, sabahları da 177’yi görüyorsun, yani 176–177 bandında say kendini 😉