2 metrelik boyuma rağmen dev ekran telefonlara alışamıyorum, küçük ve avuca oturan eski modelleri özleyen tek ben miyim?

Selam arkadaşlar, size biraz içimi dökmek ve bir tespitte bulunmak istiyorum. Bakalım benim gibi hisseden var mı?
​Ben 2 metre boyunda, 105 kilo biriyim. Yani fiziksel olarak "ufak tefek" biri değilim. Ellerimi ölçtüm; parmak ucundan bileğe 19-21 cm arası geliyor. Yani standart bir insana göre ellerim gayet büyük. Ama gelin görün ki, piyasadaki bu yeni nesil devasa telefonları (Oppo, Tecno, iPhone Pro Max modelleri fark etmeksizin) tutarken resmen anksiyete yaşıyorum.
​Neden mi?
​Huzur Kalmadı: 2020 öncesini hatırlıyorum; Vestel Venüs V5 gibi, iPhone SE serisi gibi ufak, avuca tam oturan telefonlar vardı. Telefonu elime aldığımda ona "hakim" olduğumu hissederdim. Şimdi telefonlar o kadar büyük ki, elime sığmıyor, kayacakmış gibi hissettiriyor. Bu durum bende sürekli bir gerginlik ve sinir yapıyor.
​Kamera ve Hayata Yüklenen Anlam: Eskiden kameralar bu kadar devasa, lensler bu kadar "göz gibi" değildi. Şimdi telefonun arkasında 3-4 tane kocaman lens var, sürekli birileri bizi izliyor ya da her şeyi en ince ayrıntısına kadar çekmek zorundaymışız gibi bir baskı hissediyorum. Hayata çok fazla anlam yüklüyoruz bu cihazlar yüzünden, eski o basit neşe kayboldu.
​Ergonomik İşkence: Sevgilim 1.52 boyunda, o da gidip kocaman telefon kullanıyor. Onun elleri benden de küçük, o telefonlar elinde tablet gibi duruyor. Sadece o değil, sokaktaki herkes bu hantal cihazlara mahkum olmuş durumda.
​Gerçekten bu devasa ekranları, avuca sığmayan kasaları herkes çok mu seviyor? Yoksa markalar bize bu "büyüklük" çılgınlığını dayattığı için mi sessizce kabulleniyoruz? Benim gibi büyük ekran kullanımından dolayı huzursuz olan, eski "mini" telefonların o kontrol hissini özleyen var mı?
​Yoksa bu telefonları rahat kullanmak için boyumuzun 2.40 falan mı olması lazım? Siz ne düşünüyorsunuz?

2 metrelik boyuma rağmen dev ekran telefonlara alışamıyorum, küçük ve avuca oturan eski modelleri özleyen tek ben miyim?